avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retinere caini
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retinere caini

Am niste caini care au fost ridicati de politie dupa ce au muscat pe cineva. Cei de la adapostul de caini au declarat ca nu detin niciun document in baza caruia cainii le-au fost incredintati. Printr-o cerere am solicitat restituirea cainilor, deoarece nu exista niciun act (ordonanta sau proces verbal). Procurorul a raspuns ca acesti caini au fost ridicati si predati la adapostul de animale in baza procesului verbal de constatare de la fata locului. In acest proces verbal se descrie cum s-a facut tranchilizarea cainilor in curtea imobilului pe care il pazeau, se descriu cainii, dupa care se scrie, citez ,, dupa activitatile prezentate mai sus cei trei caini au fost transportati la adaposturile pentru animale din cadrul primariei." Doar atat. Nici primaria nu are un proces verbal de predare primire a cainilor si ei solicitand documentul in baza caruia ei detin cainii. Va rog sa-mi spuneti daca e legal? Procurorul are acte justificative sau face un abuz?
Cel mai recent răspuns: matrix73 , utilizator 13:27, 17 Noiembrie 2015
Clarificati situatia direct la autoritatea care a incheiat procesul verbal de constatare si de ridicare
Atentie sporita deoarece sunt documente distincte ,procesul verbal incheiat la fata locului de consemnare fapta,tranchilizare si ridicare caini si procesul verbal de predare la adapost
Nu exista proces verbal de predare la adapost, ci doar pv de la fata locului cu fraza pe care v-am citat-o.
Vă rog sfătuiți-mă ce pot să fac în acest caz?
Procurorul a scris în adresă că acești câini constituie mijloace materiale de probă. Pot fi animalele vii mijloace materiale de probă. Menționez încă odată că nu s-a emis nicio ordonanță de reținere, acesta spunând că au fost reținuți și predați în baza procesului verbal amintit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana muscata de caine cu urmare deces matrix73 matrix73 In cazul in care un caine iese din curtea ingradita si musca o persoana care are ca urmare decesul acesteia, cand se poate aplica incadrarea de lovituri ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu ContSters168565 ContSters168565 in dimineata zilei de 16.09.2010 cinci angajati ai Serviciului de Ecarisaj Baia Mare au venit in urma unor reclamatii dupa cainele faimiliei. A fost prima data ... (vezi toată discuția)
Problema caini maidanezi cosmindaniel12 cosmindaniel12 Buna ziua! Am o problema complexa si delicata cu niste caini maidanezi. O haita de peste 10 caini este adapostita in curtea Gradinitei de Copii nr.264, ... (vezi toată discuția)