As dori sa stiu daca este corect sa se contracteze o firma de reparatii (refacere burlane de scurgere si acoperis),de catre o asociatie de proprietari, fara a se face publica modalitatea in care s-a facut contractul, doar s-a anuntat suma de plata.Am impresia ca acest lucru s-a facut fara sa se urmareasca mai multe oferte de pret. Cum as putea sa contracarez acest lucru?
Norma metodologica de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind asociatiile de proprietari
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
(3) Deciziile comitetului executiv se consemneaza in registrul de decizii al comitetului executiv si se afiseaza la avizier
dupa cum vedeti am dreptate, si nu este un moft, ci este o obligatie
Pai da, deciziile se afiseaza, nu PV care contine discutii, voturi etc.
In ce priveste reparatiile care se fac intr-un bloc, ele au in buna parte caracter de urgenta, iar decizia de a se face o reparatie trece peste discutii, alegere de oferte, afisare la avizier.
Se cauta prestatorul, se negociaza, se cauta altul, daca nu e convenabil, si se trece la treaba.
Altfel, daca lucrarea se face corect, orice proprietar poate vedea factura, chitante si ce mai e de vazut in legatura cu lucrarea.