avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa de 3 ani cu executare- liberare conditionata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa de 3 ani cu executare- liberare conditionata

Pentru o pedeapsa de 3 an se aplica redozarea?
De pe data de 8 octombrie 2015 este inchis la penitenciar, dar s-a predat singur,nu a venit nimeni dupa el.Este definitiv am inteles.
Cum se procedeaza cu redozarea?
De luni 16.11.2015 iese si la munca,este in regim de semi-deschis si in data de 13.05.2016 intra in comisia pentru eliberare.
Cum se poate proceda?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:13, 15 Noiembrie 2015
Nu este vorba de redozare in cazul expus.
Liberarea conditionata este alta institutie juridica.
Va decide instanta daca il va pune liber sau nu.
Ca sa aiba sanse mai mari in instanta si sa beneficieze de o pledoarie calificata ar fi recomandabil sa aiba avocat angajat dar nu in ziua procesului pentru a avea timp sa gandeasca apararea.
In ultima vreme au inceput sa se cam respinga cererile de liberare conditionata.
multumesc frumos.
in cazul cu 3 ani pedeapsa,nu se aplica redozarea.dar la aceeasi fapta,dar cu o condamnare de 5 ani?
Redozarea se aplica pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti de condamnare definitiva.
Sau se mai aplica in cazul aplicarii legii penale mai favorabile daca exista o hotarare definitiva de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la 7 ani inchisoare- aplicare lege mai favorabila? stylev1 stylev1 Am si eu o intrebare : Sotul meu este condamnat la 7 ani cu inchisoare pe legea veche acum cu aplicarea legii penale mai favorabile i se poate lua si lui din ... (vezi toată discuția)
Complicitate furt pinkiecryss pinkiecryss Buna ziua.as vrea sa va prezint urmatorul caz si poate ma ajutati cu niste sfaturi.In 2011 Andrei a planuit o spargere la un abador in Austria,impreuna cu alte ... (vezi toată discuția)
Daca se schimba codul penal anul acesta,prin schimbarea lui sunt favorizati in oarecare mod detinutii? 0ana006 0ana006 am auzit ca atunci cand se pun in aplicare noile legi, detinutilor li se ia o treime din pedeapsa. e adevarat? multumesc si daca are pedeapsa de 5 ani si are ... (vezi toată discuția)