avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte individuale de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte individuale de munca

Buna seara, ma poate ajuta cineva cu un raspuns la niste intrebari: Pot avea contract individual de munca si cu 8 h si 4h la societatii diferite? dar daca sunt angajata pe mai multe societatii pot prezenta adeverinata medicala la toate in copie sau trebuie pr fiecare loc de munca cate o adeverinta? multumesc.
Cel mai recent răspuns: marichuy , utilizator 22:16, 15 Noiembrie 2015
Puteti avea 2 C.I.M, unul cu 8 ore si altul cu 4 ore. Este suficienta o copie dupa adeverinta de la medicul de familie. Oricum, angajatorul trebuie sa aiba un medic de medicina muncii care va elibera anual o fisa de aptitudini.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti avea doua c.i.m. in acelsai timp indiferent de durata timpului de munca.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua contracte de munca cu norma intreaga alexa9610 alexa9610 Este legal sa am 2 contracte de munca cu norma intreaga la 2 angajatori diferiti, in domenii diferite? Am declarat ca detin functia de baza doar la al doilea ... (vezi toată discuția)
Munca part-time ionutz_macovei ionutz_macovei buna ziua! vreau sa va intreb, daca eu sunt medic rezident intr-un spital si mai lucrez part-time la o alta societate ,dar in alt domeniu,legea imi ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca Aninaig Aninaig Pot sa am doua contracte de munca de 8 ore fiecare? (vezi toată discuția)