avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... rog lamurire - contract comodat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

rog lamurire - contract comodat

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie daca un contract de comodat ca sa fie valabil/legal/luat de bun trebuie neaparat sa fie legalizat la notar.Mentionez ca acest contract va fi incheiat intre mine si fiul meu in vederea infiintarii de catre el a unui P.F.A Va multumesc, si va doresc tuturor o zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
ssilvia, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR , Avocat 00:19, 24 August 2009
Contractul de comodat este valabil si fara sa mergeti la notar/avocat.
Forma -notariala- a actului este necesara -in cazul contractului de comodat- nu pentru valabiliotatea in sine a contractului ci ad probationem -ca mijloc de proba-.
Contractul de comodat e valabil si fara legalizarea notarului.
In cazul d-voastra. eu cred ca dispozitiile Codului civil nu permit decat autentificarea sa pentru a putea fi valabil incheiat.
Va multumesc la toti! O sa incerc fara sa il legalizez:D (poate scutesc niste bani)
Contractul de comodat este valabil doar semnat de parti. La registru e acceptat doar semnat de parti. Nu tb.mers la notar doar daca doriti sa da-ti banii afara din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat, sub semnatura privata. Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Am inteles de la cineva ca noul Cod Civil, permite incheierea contractelor de comodat si fara ca acestea sa fie facute la notar. Am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu asociati straini madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, As vrea sa stiu daca in cazul infiintarii unui srl cu asociati straini, contractul de comodat trebuie sa fie semnat de catre toti asociatii sau ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat trebuie legalizat? stefan.85stf stefan.85stf Buna ziua. In prezent am un contract de comodat intre mama mea si mine pentru un autoturism. Acesta nu este legalizat. Acum eu vreau sa parasesc tara cu acel ... (vezi toată discuția)