avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari asociatie

Am o intrebare.
Am preluat o asociatie de proprietari si pregatesc dosarele pentru judecatorie, insa constat ca penalizarile sunt gresite.
Le las asa sau le calculez iar si prezint noul centralizator la judecatorie?

Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:31, 17 Noiembrie 2015
La judecatorie se solicita si copie hotararea AG in care a fost aprobat procentul penalizarilor. Dosarul la judecatorie trebuie sa contina date corecte. Eu zic sa le recalculati.
Daca sunt gresit calculate, evident ca trebuie sa le recalculati, dar modificarea trebuie sa o operati si in lista de intretinere, astfel incat datoria din lista sa corespunda cu ce rezulta din tabelul cu penalizari pe care il veti prezenta in dosar, la judecatorie.
Daca penalizarile sunt gresite le recalculati si le afisati: altfel pot sa apare probleme.
adminibuc a scris:
Am preluat o asociatie de proprietari si pregatesc dosarele pentru judecatorie, insa constat ca penalizarile sunt gresite.

Va sugerez sa discutati cu presedintele, cenzorul si comitetul asociatiei de proprietari si decideti recalcularea corecta a penalizarilor.
Nu aveti cum sa modificati acum listele de plata din lunile sau anii anteriori. Acele liste raman asa cum sunt si asa o sa le prezentati in instanta. Dar la dosar anexati si decizia comitetului de recalculare a penalizarilor iar penalizarile stabilite corect vor apare pe lista de plata urmatoare. Depuneti si aceasta ultima lista la dosarul instantei si solicitati sa-i oblige pe restantieri la plata debitelor asa cum apar pe ultima lista de plata.
In cursul procesului restantierul poate contesta debitele (inclusiv penalizarile) indiferent cat de corecte sunt. In aceasta situatie instanta, la cererea paratului, poate dispune efectuarea unei expertize judiciare cu obiectiv clar, de exemplu "stabilirea corecta a penalizarilor". Expertul va prezenta un raport in instanta si cu cea mai mare probabilitate, instanta va accepta acest raport si va emite decizia tinand cont de acesta indiferent de ceea ce ati cerut dumneavoastra ca penalizari.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati dan61 dan61 Va rog sa mi spuneti daca penalizarile unui restantier nu au fost calculate corect iar acum am vrea sa i deschidem actiune in instanta ce putem face ... (vezi toată discuția)
Restantier din anul 2007 giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Avem un restantier care nu si-a platit intretinerea din anul 2004. Fostul comitet l-a dat in judecata si din pacate prin procesele desfasurate, ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune proprietaru proprietaru daca nu exista nici o descarcare de gestiune anuala a comitetului,facuta de comisia de cenzori....cum poate asociatia sa dovedeasca in instanta suma restanta a ... (vezi toată discuția)