Un cuplu, soț și soție, construiește o casă. La clădirea acestei case contribuie- material, doar soțul, soția neavând loc de muncă, fiind doar casnică. Soțul poate dovedi cu chitanțe faptul că el a cumpărat materialele de construcție, cât și faptul că, atunci când a început construirea casei, s-a împrumutat de la bancă.
Cuplul divorțează, în casă rămânănd fosta soție. Soțul se mută în altă parte, dar continuă să plătească ratele la bancă.
Cu ocazia partajului contează faptul că doar soțul a contribuit material la construirea casei ? Soțul ar putea recupera măcar jumătate din investiția făcută în construirea casei din partea fostei soții ?
În această săptămână urmează încă o înfățișare privind partajul.
Cu ocazia primelor înfățișări, fostul soț a prezentat înscrisuri, chitanțe prin care a dovedit plata ratelor către bancă, privind faptul că a avut și două locuri de muncă, etc. Divorțat fiind de doi ani, totodată plecat fiind din locuință, plătește rata lunară a creditului obținut în continuare, credit care a fost investit în construcție.
Fostei sale soții i-a cerut 35.000 de lei, suma primită din partea părinților săi,- doar atât, și investită de către reclamant în casă, menționând, totodată faptul că acea casă ar valora 70.000 de lei.
Fosta soție contestă faptul că acea construcție ar avea acea valoare.Menționez faptul că fostul soț a plătit taxa de timbru conform evaluării casei de către primărie.
Cu respect vă întreb: Dacă fosta soție nu este de acord cu faptul că acea construcție nu valorează suma de 70.000 de lei, nu ea ar trebui să tocmească un expert pentru o evaluare reală?
Avocatul fostului soț a spus că și ea este obligată să plătească taxă de timbru în paralel cu întâmpinarea depusă de către ea în instanță. În pofida faptului că va avea loc a 4-a înfățișare, ea nu a plătit această taxă.
Fostul soț a intentat proces pentru ca fosta soție să fie de acord cu vânzarea casei, solicitând mai mult de 50% din valoarea imobilului. În acest caz, în caz că este nevoie, expertul nu ar trebui să evalueze casa după ce s-a emis o hotărâre a instanțelor privind partajul?
Partaj bunuri
pendre
Ma numesc P. Elena am cumparat o casa pe numele meu in timpul casatoriei toate utilitatile apa, curent etc sunt pe numele meu iar fostul sot a parasit ... (vezi toată discuția)