avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lista profesii PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lista profesii PFA

unde pot gasi lista cu profesiile pentru care se poate deschide PFA
Da. Daca de exemplu la design vestimentar intra si procesul de concepere modele, executie confectii, executie accesorii vestimentare (posete, palarii, esarfe etc) sau pentru fiecare este necesar prezentarea de cerificat de calificare separat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
ailicec, utilizator
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 06:53, 23 Iulie 2009
Camera de Comert va poate furniza aceasta lista
Camera de Comert nu are nicio atributie, poate registrul comertului. Va puteti autoriza pentru practicarea oricarei activitati care nu necesita procedura speciala (de ex avocati) sau anumite conditii (de ex activitati prestate numai de societati comerciale). Gasiti aici o lista cu activitati desfasurate sub conditie: [ link extern ]

Totusi va intereseaza ceva in mod special?
Eu mi-am infiintat inca din 2006 PFA care are ca principal obiect de activitate jurnalismul, iar in secundar consultanta media, organizare de evenimente, PR, training etc. Doar publicitate nu am inclus, din motive care tin de legislatie.

Din acest motiv stiu ca pentru a infiinta un PFA nu exista o lista anume, ci trebuie sa ai fie studii si diplome care sa ateste ca poti exercita profesia aleasa drept obiect de activitate, fie minimum doi ani de experienta dovedita cu acte in domeniul respectiv.

In rest, dosarul de autorizare se depune la Primaria de care apartii, dupa ce ai obtinut adeverintele de rigoare de la Fisc si adeverinta de la medic (indicat de Primarie), ca esti apt sa-ti desfasori activitatea.

In rest, tot ce trebuie e un plan de afaceri macar pe termen scurt si... BAFTA!
Talida Covaci a scris:

In rest, dosarul de autorizare se depune la Primaria de care apartii, dupa ce ai obtinut adeverintele de rigoare de la Fisc si adeverinta de la medic (indicat de Primarie), ca esti apt sa-ti desfasori activitatea.

In rest, tot ce trebuie e un plan de afaceri macar pe termen scurt si... BAFTA!

legea 300/2004 prin care primariile emiteau autorizatii de functionare pt PF este abrogata din aprile 2008 odata cu introducerea OUG44/2008. Inmatricularea asa cum s/a mai precizat anterior se face la registrul comertului de pe langa tribunalul unde urmeaza sa va stabiliti sediul.
asadar trebuie sa faceti dovada calificarii in activitatea pe care o desfasurati sau experienta minim 2 ani. Daca aveti o diploma de la un curs de design este suficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma care sa ateste calificare intr-un domeniu necesara la infiintare pfa? anc4 anc4 Buna Doresc sa imi infiintez un PFA care sa aiba ca obiect principal de activitate, comert electronic.As vrea sa am doua activitati diferite, vanzare online ... (vezi toată discuția)
Pfa - sala de forta baubau12345 baubau12345 Ce trebuie facut pentru a devenii persoana fizica autorizata? (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 6201 (fara studii de specialitate) fortune12 fortune12 Ziua buna! Urmeaza sa imi infiintez un PFA. Sunt freelancer in web design, altfel spus realizez pagini web, in special partea grafica. La prima vedere si la ... (vezi toată discuția)