avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Formula de calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Formula de calcul pensie alimentara

Buna seara!Ma bucur ca am devenit membra a acestui site si sper sa primesc raspunsuri de specialitate la raspunsurile mele.Am o fetita de 14 ani,care in urma divortului pe cale amiabila efectuat la notariat a ramas la mine,La acel moment,adica in 2012,constransa de imprejurimi a trebuit sa accept o pensie alimentara de 500 lei pe luna,cu toate ca tatal are venituri foarte mari(detine actiuni si parti sociale in mai multe firme).Ceea ce ma intereseaza este faptul cum se calculeaza pensia alimentara in astfel de situatii?ce se analizeaza,cifra de afaceri sau profitul declarat?care stim bine cum se declara....Va multumesc si astept cu interes opiniile D voastra!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 17 Noiembrie 2015
Pensia alimentară se calculează în funcție de nevoile creditorului obligației de întreținere (copilul) și mijloacele debitorului obligației de întreținere (părintele obligat), cuantumul pensiei neputând depăși 1/4 din veniturile cu caracter de continuitate ale debitorului obligației.
În principiu, puteți solicita majorarea pensiei de întreținere dar va trebui analizată mai în detaliu speța dvs.
Poate copilul beneficiaza si de o contributie in natura sau poate va beneficia daca ii solicitati tatalui.
Incercati pe cale amiabila sa obtineti o marire sau plata unui cuantum in natura pt ca in instanta nu stiti ce veti obtine. Poate omul e angajat ca administrator la firma lui cu salariul minim.
Nu se stabileste din cifra de afaceri , iar profitul ( daca il are) il poate reinvesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara- profitul net din firma???? petrea.manuela petrea.manuela Sunt mama unei fetite de 2,7 luni...nascuta dintr-o relatie de concubinaj.La 10 luni ale fetitei, de Craciun tatal ne-a dat afara cu HARTIE ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează pensia alimentara pentru doi copii minori dacă tatăl este asociat unic al unei societati comerciale ? A_lecsa A_lecsa Buna ziua. Cum se calculează pensia alimentara pentru copii minori( 10 luni si 8 ani) dacă tatăl este asociat unic al unei societăți comerciale, în ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara liliana_cl liliana_cl cum trebuie sa se sfarseaca un proces de pensie alimentara? cu un procent de 25% sau cu o suma? care este diferenta in cele doua cazuri? mentionez ca tatal ... (vezi toată discuția)