buna ziua , as dori sa-mi raspundeti si mie la o intrebare daca se poate !
in timp ce lucram la o societate , am achizitionat diverse bunuri si servicii de la diverse firme gasite pe internet . ulterior s-a constatat ca unele facturi primite de la aceste firme sunt false ! Firma respectiva mi-a facut plangere penala . au facut ei un calcul si prejudiciul ar fi undeva la 20000 lei ! ce pot face in situatia aceasta , ca sa bnu ajung in instanta ?! se poate retrage cumva aceasta plangere ! cum as putea proceda ?! va multumesc .
din cate stiu pentru delapidare au formulat-o . dar nu m-a chemat nimeni nicaieri pana acum , la nici o declaratie ! eu am achizitionat diverse produse si servicii de la niste furnizori gasiti pe internet , si ulterior firma a constatat ca unele facturi care le-am adus erau false ....sau firmele nu existau ! m-au fortat sa le dau acei bani inapoi , eu spunand ca nu-i am , mi-au facut plangere pt delapidare ! sincer as vrea sa rezolv aceasta problema pana la instanta dar nu prea stiu cum sa procedez . multumesc
Delapidarea nu face parte din sfera infractiunilor pentru care legea penala prevede impacarea partilor sau retragerea plangerii formulate de partea vatamata! Asadar, nu puteti rezolva astfel cazul dvs.
Dar, se poate ca plangerii respective a fostului dvs. angajator sa nu i se fi dat curs mai departe de politie avand in vedere ca ceea ce aratati dvs. in mesajul de pe acest forum nu pare a fi totusi o infractiune de delapidare!