avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog un mic ajutor!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog un mic ajutor!!!!

Buna ziua!
Numele meu este Florentina,si de ceva vreme nu ma mai inteleg cu sotul meu si de aceea m-am hotarat sa divortez.Problema este ca el nu vrea sa divorteze si as vrea sa fac eu pasul asta.Viata noastra a devenit un calvar.As dori si eu sa ma ajutati va rog sa-mi intocmesc o cerere de divort.Suntem casatoriti de aproape 6ani si nu avem copii.Certurile de obicei pornesc de la reprosul fiecaruia ca am avea o alta relatie.Din partea mea nu este asa, din partea lui...nu stiu.Cum ar trebui sa sune aceasta cerere avand in vedere ca el nu este de acord cu divortul...ce anume trebuie sa trec acolo?
Pe perioada castoriei am reusit sa ne cumparam un apartament, pe care el spune ca mi-l va lua ca nu am contribuit cu nimic la cumpararea lui...dar nu este asa...In 2003 cand ne-am casatorit am cumparat apartamentul de la mama mea.Contrectul casei era de fapt pe numele meu si al surorii mele.Prin contract am facut credit si am cumparat doar jumatatea de la sora mea, dar in relitate noi am achitat toata valoarea apartamentului mamei mele,chiar daca figuram eu in contract.Ulterior am facu un credit de nevoi personale am achitat aprtamentul si l-am scos de sub ipoteca si acum avem doar creditul acesta de refinantare.El mi-a spus ca nu va mai achita nimic la acest credit si nici apartamentul nu il va imparti, ptr ca in momentul in care s-a facut contractul eu eram angajata pe perioada determinata si salariul meu nu s-a putut lua in calcul pentru obtinerea creditului.As dori sa stiu daca exista posibilitatea ca sa raman fara partea mea din apartament(chiar daca eu figurez cu trei sferturi din el si el cu un sfert) si ce risc ar fi ca el sa nu mai achite o parte din rata de la creditul pe care il avem acum.

Va multumesc mult!:((
Cel mai recent răspuns: sterea , utilizator 13:21, 28 Iulie 2009
Lipsa de comunicare este un argument destul de plapand pe care dansul il poate combate spunand ca el considera ca in fapt comunicati suficient dar ii cautati nod in papura. Incercati sa strangeti probe din care sa reiasa ca va ameninta inclusiv cu apartamentul prin martori dar daca se poate si prin inscrisuri. Incercati sa demonstati ca refuza in mod nejustificat sa mai contribuie la cheltuielile comune spre exemplu rata la apartament asa cum v-a amenintat. Daca certurile sunt atat de intense incat ii deranjati si pe vecini chemati politia, faceti o plangere, doua iar procesele verbale de constatare impreuna cu confirmarea vecinilor martori le puteti utiliza pentru a demonsta ca raporturile dintre soti sunt grav vatamate si atmosfera de tensiune face imposibila convietuirea. Dansul nu va pati mare lucru va lua doar o amenda pentru tulburarea linisti si ordinii publice. In orice caz nu va bazati doar pe o singura proba si aveti grija sa puteti demonstra ca au un caracter repetat. Mai oferiti-mi amanunte si va mai sugerez.
Buna ziua!
Multumesc mult pentru sfaturi, dar sincer in afara de certuri nu a fost nimic altceva.Si la vecini...eu stiu...sunt persoane care nu baga in astfel de situatii.Certurile sun in general legate de ceeea ce face unul sau celalalt.Nu a dat niciodata in mine sau nici macar intentie nu existat.Dar va spun din tot sufletul ca ultimele lui cuvinte cand ne-am certat au fost ca el nu ar face niciodata un copil cu mine ptr ca nu ar fi al lui.Dar cum sa spuna asa ceva?Nu am relatiii cu nimeni altcineva...am tot incercat sa stam de vorba amandoi sa vedem de unde a pornit toate astea si nu am ajuns niciodata nicaieri.Doar ne-am certat si ne-am acuzat reciproc.Acum sunt sigura ca nu mai poate fi ceva intre noi.Pur si simplu nu mai exista comunicare, am ajuns sa facem fiecare ce vrea...nici la parinti nu mai mergem impreuna,ma vorbeste urat la prieteni ca ma banuieste ca as avea pe altcineva.Dar l-am rugat de fiecare data sa vian sa ma ia de la munca,acasa cand ajung nu mai plec nicaieri, cand as putea sa mai am o relatie cum sustine el?
O zi frumoasa!
In aceste conditii parasiti domiciliul conjugal si refuzati sa mai aveti de-a face cu el. In cele din urma va renunta la ideea de a mai continua casnicia cu dumneavoatra si poate va va actiona el in judecata pentru desfacerea casatoriei. Parasirea domiciliului conjugal si refuzul de a mai avea relatii normale de cuplu sunt motive suficiente pentru divort insa nu le puteti invoca dumneavoastra.
Multumesc ptr raspuns!
Dar as putea sa pierd ceva din bunurile care le-am realizat impreuna?avem un apartament nou utilat si renovat si un credit in banca de 45000 ron!
O zi buna!
Din bunurile mobile da ati putea pierde insa apartamentul nu. Pentru a instraina apartamentul sotul are nevoie de acordul dumneavoastra expres. Creditul este pentru achizitionarea apartamentului?

Alte discuții în legătură

Model actiune divort cu un copil minor? jollyy jollyy Salutari, ma intereseaza un sfat, si un model de actiune, pentru un divort pe cale amiabila, cu un copil minor care va ramane mamei, cu bunuri care le vom ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dar sotia mea nu-mi acorda divortul traian1 traian1 vreau sa divortez dar sotia mea nu vrea sa imi acorde divortul ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)