Poate cineva sâ-mi spunâ cum functioneazâ acest sistem de legi ? am depus în termeneul stabilit de lege notificâri pentru retrocedarea a douâ imobile, am despus toatâ documentatie care atestâ dreptul meu, dar pînâ la ora actualâ nu am primit nici un râspuns în scris de o rezolvare nici vorbâ. La întrebâri telefonice mi se spun tot felul de motive câ nu este posibil asa si nici asa.
°Incerc acum sâ recuperez si niste suprafete agricole în baza legii nr. 247/2005 si foarte mie teamâ câ cu dosarele mele se va întîmpla acelas lucru, adicâ vor zace întrun sertar pînâ la ziua de apoi.
Cine are experientâ cu astfel de cazuri, si mâ poate sfâtui? Este adevârat câ pentru restituirea terenului agricol, trebuie sâ faci davada cetâteniei române? Nu-mi vine sâ cred, din moment ce poti cumpâra pâmînt ca cetâtean strâin? De ce sâ fie altcum la mostenire? In tot spatiul Schengen, în toatâ UE, si aproape în toate tarile se poate mosteni ceva fârâ sâ fii cetâtean al târi resective!
Imobilele si terenurile agricole se aflâ în comuna Cenad, Sânnicolau-mare si Saravale; judetul Timis. Am citit de 4 ori legile sus amintite, dar nu am reusit sâ descopâr acel paragraf.
Unde as putea sâ depun o reclamatie, si cum se procedeazâ în astfel de situatii?
Multumesc anticipat tuturor care mâ vor ajuta.
Merci mult pentru amabilitate si sfaturi. In fond nu vreu altceva decit sa se punâ miscare în treaba asta, în spetâ cu privirea la dosarele depuse în 2001 (legea 10/2001). Astept de 5 ani sâ se resolve ceva. Dacâ existâ vreo posibilitatea de a urgenta aceste procese de retrocedare. Pot sâ dau în judecatâ primâria, consiliul local, chiar dacâ nu am nici un act? Imobilul in cauzâ era în 2001 deja foarte avariat, acum aratâ râu de tot. Este în administrarea comunalâ si închiriatâ. Mâsuri reparatori nu sau fâcut pe motivul câ imobilul a fost solicitat de mine. Nu stiu cum sâ descurc toatâ poveste.
In cea ce priveste adoua intrebare a mea ref. le dovada cetâteniei, cred câ sa resolvat. Nu este necesarâ si nu se poate pune ca cauzâ de respins al notificâri. Astai teoria, practica om vede cum va fii.
Merci la toti si o zii frumoasâ vâ doreste Tessa-Holl
Scuze, deci.
In Legea 18/1991 sau Legea 1/2000 care completeaza L 18 pe la art. 46 parca, spune clar ca cererile pot fi facute doar de cetatenii romani.( la ora actuala cetatenii straini nu pot dobandi terenuri in Romania, aceste terenuri vor putea fi dobandite doar dupa 2007, in anumite conditii).
daca ai depus toate actele nu ar trebui sa ai probleme.
Legea 10/2001.Sunt foarte multe notificari facute pe legea 10.Termenul de 60 de zile pe care l-a amintit colegul meu nu are prevazuta nici o sanctiune. asa ca...
O modalitate ca sa-i obligi sa-ti raspunda este pe cale civila pe obligatiea de a face.
Vezi ca exista posibilitatea ca dosarul sa nu fie complet de ex, un certificat care nu este legalizat.
trebuie mai multe amanunte pentru un raspuns mai exact
Si inca ceva .Pentru legea 18 iti poti redobandi cetatenia romana daca este cazul
Presupunand ca nu ai cetatenia romana si ti-ai legalizat actele depuse la Dosarul de lege 10 in tara in care esti acum sa nu uiti ca acestea trebuie traduse in romana si trebuie sa aiba apostila.
Lucrez din 2002 pe legea 10 si am preluat multe dosare a unor persoane din Israel care asteptau un raspuns la notificare deoarece credeau ca au dosarul complet.
Nici umul din dosare nu era complet ba lipsea o apostila, ba o dovada cu privire la acordarea de despagubiri asa ca daca nu esti din tara si nu ai posibilitatea sa mergi personal la Biroul de lege 10 angajeaza pe cineva s-o faca pentru ca s-ar putea ca lucrurile sa nu fie asa cum crezi.
Bafta