avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare-cumparare apartament

Buna ziua.
Vin la Dvs cu rugamintea de a ma ajuta sa aflu daca exista o lege in baza careia se poate anula un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament.
Apartamentul era proprietatea a 2 persoane, frate si sora. Fiecare detinea 50%. Sora si-a vandut partea sa de apartament fratelui.
De mentionat este faptul ca sora a dobandit intreg apartamentul cand era casatorita. Ulterior a vandut fratelui 50% din apartament, iar, in final, i-a vandut si restul de 50%.
Intrebarea mea este: se poate ataca/anula/contesta contractul de vanzare-cumparare daca sotul surorii nu si-a dat consimtamantul pentru niciuna dintre vanzari?
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2015
ContSters373672, utilizator
sora a dobandit intreg apartamentul cand era casatorita.

cum a dobandit, in ce fel ? a cumparat, i s-a donat, a mostenit ?
gi-jane2, moderator
Sora a dobandit apartamantul prin contract de vanzare-cumparare
A cumpărat un ap în timpul căsătoriei, scrie în act ca e casatorita? Apoi a vândut o cota de 1/2, apoi și cealaltă?
Da, soțul poate cere ca instanta sa constate nulitatea relativa a vanzarii.
Sancţionarea actelor de dispoziţie săvârşite cu nesocotirea cerinţei consimţământului expres al ambilor soţi este nulitatea relativă.

Dreptul la acţiune este supus termenului general de prescripţie de 3 ani, socotit de la data când soţul a aflat de faptul încheierii actului.
gi-jane2, moderator
Va multumesc frumos pentru raspuns. Va doresc sa aveti o seara frumoasa
De la cine a cumparart, cand, de ce sotul nu era trecut... ca prea usor s-au facut 2 vanzari succesive!! Ceva nu e ce pare aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare florilori florilori Am cumparat o garsoniera pentru sora mea facand actul de vanzare cumparare pe numele meu deoarece ea nu era prezenta.Sotul ei acum pretinde parte la casa,pt ... (vezi toată discuția)
Vanzarea bunurilor comune dintr-o casatorie intrebatorul_g intrebatorul_g am o cunostinta care vrea sa divorteze. In timpul casatoriei s-au cumparat mai multe bunuri printre care si o masina. De curand sotul a vandut masina, care ... (vezi toată discuția)
Apartamentul socrilor... MITCHCHE MITCHCHE Buna ziua, am o mare rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi legale.Situatia mea este urmatoarea: - sunt casatorita si stam in ... (vezi toată discuția)