avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la apel

Buna seara. O sa primesc o procura de la fostul sot sa renuntam la termenul de apel. Daca ma duc cu procura si cu cererea mea ca renunt la apel imi vor da pe loc dovada divortului definitiv? Am nevoie urgenta de renuntarea la apel chiar daca dureaza doar o luna. Am inteles ca la anumite judecatorii te taragane asa de drag. Trebuie sa insist? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Selena1 , utilizator 14:40, 18 Noiembrie 2015
Nu va da nimeni pe loc si nici nu va taraie de drag. E procedura.
Depinde daca dosarul se mai afla la instanta de fond sau la cea de apel.
Dosarul este in perioada de apel. Vreau sa renunt la perioada asta. Cat dureaza daca am procura si tot? Si cum fac sa primesc decizia pe loc. adica la ce mai fac cerere de renuntare la apel daca nu mi-o da pe loc. Platesc degeaba traducerea procurei ca tot trebuie sa astept? :( Cred ca pana la urma o sa insist in cazul asta.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
Selena1, utilizator
Am intrebat dar am fost sters: ambii ati facut apel???
Am vazut ca ati fost sters si nu stiu de ce. Deci am scris asa "O sa primesc o procura de la fostul sot sa renuntam la termenul de apel" asta inseamna a el mmi-a dat prcoura sa l reprezint. Amandoi vrem sa renuntam. Intrebarea este suuuper simpla: cat dureaza pana imi pune pe decizia de divort pe care deja am primita..parafa sau ce naibii se pune cum ca e definitiv si irevocabil daca eu fac erere de renuntarea termenului de apel in are ma aflu deja. Am procura de la sot sa il reprezint. Irelevant. Cat dureaza sa mi puna parafa de definitiv daca aduc cerere ca nu mai vrem sa facem apel ca suntem sigur ca divortam sotul avand amanta.
Sa ma iertati, nu am cirtit cu atentie primul mesaj, zice de termenul de apel... dureaza mai putin, sigur, daca nu ati facut apelul. Cat anume, depinde de incarcarea instantei, de la 1-2 zile la o saptamana asa, estimare din avion.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara olyoly37 olyoly37 BUNA ZIUA.MA NUMESC RUSU OLGA SI AM INCHEIAT UN DIVORT CU MINOR IN URMA CARUIA COPILUL MI-A FOST INCREDINTAT MIE,URMAND CA PENSIA SA FIE PLATITA INCEPAND DE LA ... (vezi toată discuția)
Divort ONU EMIL ONU EMIL Daca eu am intentat divort cu partaj voluntar care a fost acceptat acum 3 luni urmand sa vina pronuntarea acasa mai pot face ceva pentru a ma pune in sit. ... (vezi toată discuția)
Hotararea unui divort. va rog lamuriti-ma!!! Iordache Alexandra Iordache Alexandra Buna ziua. Ma numesc Iordache Alexandra, am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati!! am fost casa torita la Craiova (eu sunt din Dr.Tr.Severin) timp de 6 ... (vezi toată discuția)