avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolutiune contract vanzare cumparare fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolutiune contract vanzare cumparare fara interventia instantei?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o consiliere in urmatoarea problema. In octombrie 2013 am achizitionat, prin programul Prima Casa, un apartament nou aflat la ultimul etaj al unui bloc din cadrul unui complex rezidential. Dupa aproximativ 2 luni, in timpul iernii am constatat ca in cazul intensificarii vantului se aud zgomote puternice din mansarda care se afla deasupra apartamentului, aspect pe care nu l-am putut constata la vizionarile apartamentului intrucat acestea au avut loc in cursul verii cand vremea nu era atat de urata. Zgomotele pot fi atat de puternice incat impiedica orice posibilitate de odihna sau somn.

I-am adus imediat la cunostinta acest aspect dezvoltatorului, care pe parcursul ultimilor 2 ani a incercat diverse metode de reparatie, fara rezolvare insa. Intr-un final am decis sa ii solicitam dezvoltatorului sa ne returneze suma de bani platita pe apartament lucru cu care a fost de acord. Pe scurt avem o intelegere amiabila.

In mod normal am putea sa ne recuperam banii incheind un contract de vanzare cumparare prin care sa vindem apartamentul inapoi dezvoltatorului cu conditia ca noi sa ne inscriem in programul A Doua Casa si sa achizitionam o alta locuinta fie mai scumpa fie mai spatioasa(conform programului). Numai asa s-ar putea instraina locuinta intr-un termen mai mic de 5 ani de la achizitie conform conditiilor Prima Casa.

Problema care ne ramane este ca alegand aceasta abordare noi(eu si sotia) vom trebui sa achitam pentru a doua locuinta o cota TVA standard(24% sau 20% in functie de moment), pentru ca “am beneficiat” deja de o locuinta cu TVA 5% adica cea cu probleme pe care dorim sa o returnam dezvoltatorului.

Intrebarea mea este daca exista vreo perspectiva legala prin care sa revenim la starea initiala, sa se considere ca nu am beneficiat de o locuinta cu TVA 5%, tinand cont de cele expuse de mai sus, dar fara sa fie nevoie sa ajungem in instanta, intrucat am ajuns la o intelegere amiabila cu dezvoltatorul. Un fel de rezolutiune dar fara interventia unei instante.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi

Razvan

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse imobil cameliaseba cameliaseba Buna ziua, Va supun atentiei stuatia cu care ma confrunt dupa achizitionarea unui apartament (luna noiembrie a anului 2013), prin programul „Prima Casa” ... (vezi toată discuția)
Prima casa - 2 situatii: vanzare locuinta sau dare in chirie fergus fergus Buna ziua. 1. Daca am achizitionat o garsoniera prin programul Prima Casa si in 2 ani salariul e mai mare, apare un copil etc. si constat ca trebuie o ... (vezi toată discuția)
Tva 0% prima casa Marian_92 Marian_92 Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de ... (vezi toată discuția)