avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Divortata in Turcia, recunoastere sentinta in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Divortata in Turcia, recunoastere sentinta in Romania

buna seara !!!ma numesc FLORI,am fost casatorita in Turcia ,apoi am venit in Romania cu gandul de a ramane pe teritoriul Romaniei ,mi-am legalizat actele de casatorie si in Romania ,apoi din motive personale m-am intors din nou in turcia unde am locuit aproape 8 ani dupa care m-am intors in tara ,fara el cu gandul de a-l parasi definitiv.asa am stat separati din 2007 pana in 2012 .EL a dat divort de mine cu ajutorul unei procuri catre o avocata pusa de el pentru mine ,suntem divortati in Turcia DAR nu si pe teritoriul Romaniei. Aici m-am lovit de un obstacol care nu stiu daca am sa mai pot trece! Apostila de la Haga, divortul in Turcia a fost in 2012 eu de el nu mai dau nu-l mai gasesc sa ma poata ajuta cu apostila asta, am dat de o avocata si imi cere 500 de euro!!! Ca sa-mi puna apostila si sa-mi traduca in turcia actul de divort in romaneste !!!e posibil asa ceva???? va intreb pe voi ??? cat poate sa coste practic o stampila oameni buni ca sa o puna pe hotarare??? doaaaamneeee ajutati-maaa sunt disperata !!!X-(X-(X-(X
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:25, 25 Noiembrie 2015
Nu avem cum sa va ajutam, nu exista onorarii ale avocatilor in suma fixa niciunde in lumea asta. Fiecare cere cat considera iar clientul daca vrea plateste, daca nu isi cauta altul.

Aveti sentinta? Cu 2-300 de euro gasiti excursii de cateva zile in Turcia si v-o apostilati singura. Am gasit la o prima cautare excursie la 159 de euro transport, cazare 4 nopti in hotel de 2* si mic dejun inclus.
Cautati informatii oficiale pe internet referitor la aplicarea apostilei pe sentintele de divort - de preferat informatii pe site-urile oficiale ale autoritatilor turce, nu cred ca nu exista.

Sau cautati-va pe retelele de socializare cunostinte din perioada cat ati stat acolo, rugati-i sa se intereseze pentru dvs. unde se apostileaza, cat costa, cat dureaza... Daca nu sunteti dispusa sa platiti cat vi se cere trebuie sa va descurcati singura.
multumesc mult chiar mia fost de ajutor raspunsul dumneavoastra .....:flowersblue:cu ajutorul unor prieteni imi rezolv problema ....sper ca intr-o saptamana sa am sentinta pusa cu apostila .iar pasi urmatori ma puteti indruma dumneavoastra????cam cat timp mai dureaza in romania recunoscuta aceasta sentinta ???multumesc anticipat inca o data !!!o seara placuta !!!
Multumesc si eu pentru floricica :)

Sper ca sentinta din Turcia este definitiva; pe copia dvs. ar trebui sa fie o stampila, ceva, din care sa reiasa acest lucru. Oricum banuiesc ca nu v-ar apostila-o daca n-ar fi definitiva, deci verificati acest lucru.

Apoi, rugati prietenii sa se intereseze si de procura. Nu cred ca se poate sa mearga in numele dvs. fara sa fie imputerniciti printr-un act notarial.

Dupa ce primiti sentinta aveti de parcurs o procedura care se numeste exequator. Se face prin Tribunalul de care apartine locul dvs. de domiciliu, cititi aici detalii:
[ link extern ]

Nu cred ca in faza aceasta v-ati putea descurca fara ajutor de specialitate. Nu e nevoie de acte multe dar daca cererea de exequator nu este facuta cum trebuie o sa va fie respinsa.

Daca vreti sa aflati cat ar costa puteti folosi Bursa de servicii Avocatnet; pentru cei care cer oferte este un serviciu gratuit. Cred ca veti primi oferte de la mai multi avocati deci puteti alege si in functie de onorariu:
www.avocatnet.ro/content/bc|...
Pasii sunt acestia:
click pe Drept Civil -> completati in campul Descrierea problemei ''Cerere Exequator divort Turcia (sentinta apostilata)'' -> click pe Selectati judetul si alegeti judetul dvs. apoi trimiteti cererea de oferta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere sentinta divort uk - va rog ajutor in solutionare ... Brx21 Brx21 Recunoastere sentinta divort UK - va rog ajutor in solutionare Buna ziua, Referitor la o sentinta de divort definitiva si irevocabila emisa in Marea ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unei casatorii efectuata in turcia ,pe teritoriul romaniei BiancaHacioglu BiancaHacioglu Buna ziua! Va rog sa mi spuneti care este procedura de inregistrare a unei casatorii efectuate in Turcia ,pe teritoriul Romaniei. Mentionez ca am fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o nelamurire si as avea nevoie de un sfat, ... gatoula gatoula Buna ziua, am si eu o nelamurire si as avea nevoie de un sfat, am dubla cetatenie deci si Romana, cu domiciliu in strainate acum m\'am intors acasa si ma ... (vezi toată discuția)