avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietate, neexecutarea obligatiei prevazute de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietate, neexecutarea obligatiei prevazute de legea 18/1991

In cazul in care doi frati au mostenit dreptul de proprietate asupra unui teren agricol in extravilan si doar unul dintre cei doi manifesta interes, cultivand intreaga lui suprafata, celalalt frate neindeplinidu-si obligatia de a cultiva terenul prevazuta in legea 18/1991, mai are acesta dreptul de a pretinde contravaloarea fructelor care i se cuveneau proportional cu cota-parte din dreptul de proprietate (bineinteles, platind despagubiri pentru cheltuielile facute de fratele sau care a cultivat si cules fructele si de pe partea lui de proprietate)?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:00, 18 Noiembrie 2015
Da, poate cere fructele terenului respectiv, cu obligatia de a plati cheltuielile aferente!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta proprietate in baza legii 18/1991 taspe27 taspe27 in anul 1998 s-a eliberat adv de proprietate pe numele a 2 proprietari ,iar in anul 2001 s-a eliberat titlul pe un singur mostenitor ,sotia acestuia .Adica ... (vezi toată discuția)
Pe legea 18 Marius Popescu 1971 Marius Popescu 1971 Defunctul, decedat in \'84, are cinci copii pe care o sa-i denumesc: \"A\",\"B\",\"C\",\"D\",\"E\". In momentul de fata \"C\",\"D\" si \"E\" sunt decedati si ... (vezi toată discuția)
Mostenire aura-octav aura-octav Buna, Daca nu ma regasesc in titlul de proprietate la mostenire - nu am depus cerere la legea 18/1991 - acum am drepturi egale cu fratele meu care se ... (vezi toată discuția)