avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale stabilire temporara sediu social SRL la cab de avocat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

stabilire temporara sediu social SRL la cab de avocat

Am un client care imi solicita stabilirea temporara a sediul unei SC la sediul cabinetului meu.

Aveti idee ce acte imi cere registrul comertului, in afara de contractul de asistenta juridica in acest sens?

Mai este nevoie de acordul vecinilor? Se va verifica unicitatea de sediu? Eu, pentru cabinet, am contract de inchiriere (cu posibilitate de subanchiriere), dar din cate stiu, aici mai figureaza si alte firme cu sediul social.

Cel mai recent răspuns: dora1972 , utilizator 09:34, 4 Mai 2012
mada78, mai mult ca sigur ca firma dvs. nu desfasoara o activitate la sediul cabinetului de avocatura. autorizatiile speciale se dau pentru sediile sau punctele de lucru unde se desfasoara in mod concret activitatea.
cu alte cuvinte, puteti avea sediul la cabinetul de avocatura, iar firma sa aiba ca obiect de activitate vanzare cu amanuntul. iar activitatea sa aiba toate autorizatiile, daca la sediul principal (la cabinetul de avocat) nu aveti activitate, dar aveti un magazin (punct de lucru) pentru care s-au obtinut autorizatiile.

Mada78 ... nu confunda sediul social cu sediul secundar. Chiar daca desfasurati activitati la aceeasi adresa cu sediul social, cand ati obtinut "autorizatiile speciale" acestea vi s-au dat pentru punctul de lucru care este un sediu secundar fata de sediul social.
Sediul social = adresa unde se primeste corespondenta oficiala, locull unde puteti desfasura doar "activitati de birou proprii societatii"
nu cred ca este o conditie ca la sediul social sa desfasori exclusiv activitate de birou.
am infiintat o gramada de societati care la sediiu desfasoara activitati economice (inclusiv activitate de birou), fara sa aibe puncte de lucru distincte.
dar depinde de la caz la caz.
iuna a scris:

nu cred ca este o conditie ca la sediul social sa desfasori exclusiv activitate de birou.



Cu siguranta nu este o conditie... Dar la fel de sigur e ca atunci cand o societate isi are sediul social stabilit temporar la sediul cabinetului de avocat, nu desfasoara nicio activitate comerciala la sediul acestuia, ci e doar adresa de corespondenta.
iuna a scris:

nu cred ca este o conditie ca la sediul social sa desfasori exclusiv activitate de birou.


Cu tot respectul.. mi se pare ca nu mi-ati citit textul . La aceeasi adresa pot fi stabilite atat sediul social = adresa pentru corespondenta oficiala, cat si un sediu secundar unde se desfasoara activitati comerciale.

Dar tin sa subliniez ... sediul social, precum afirma si dna av Lory10, este o adresa strict folosita pentru corespondenta. Sintagma "activitati de birou proprii societatii" este folosita de Reg. Com. pe declaratia data in vederea emiterii certificatului constatator. Practic nu implica neaparat activitati comerciale.

Alte discuții în legătură

Sediu ong la un cabinet de avocatura eudia eudia Buna ziua! Am citit pe internet ca in cazul ONG -urilor nu este lgal sa se inchirieze un spatiu la un Cabinet de avocatura pentru sediul social, asa cum ... (vezi toată discuția)
Sediu social tempoarar la avocat doradragan doradragan din motive de nedeclarare inactivitatea fiscala daca nu suntem gasiti la sediu social am hotarat ca cel mai bine e sa stabilim sediul social la avocat, nu ne ... (vezi toată discuția)
Sediu social/punct de lucru Almaris Almaris Am infiintat de curand un S.R.L. (prestare servicii)si pentru ca stau cu chirie am ales varianta unui sediu social la un cabinet de avocatura. Ce mi-a scapat ... (vezi toată discuția)