avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Lacomia magistratilor
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Lacomia magistratilor

Deciziile luate de unii judecatori de intrerupere a activitatatii, boicotare a urmatoarelor alegeri, amendare a ministrului finantelor si obtinere de sporuri prin hotarari judecatoresti sunt imorale!
Categoria sociala a magistratilor este una favorizata, beneficiara a unor legi speciale, cu venituri mult peste media celor care le alimenteaza bunastarea.
Protestul judecatorilor este doar legal, insa, ca si majoritatea legilor, conjunctural si profund imoral. Imoral fiindca aceasta casta este cu mult mai bine remunerata decat ar trebui pentru munca pe care o presteaza.

Fizic vorbind, oricare judecator are o limita superioara, pe care nu o poate depasi indiferent cat de mare ar putea fi plata. Iar daca cumva cativa dintre ei ar putea demonstra ca la o plata tripla pot munci de trei ori mai mult, inseamna ca normele au fost grestit calculate si pana in acel moment platiti in plus. Este insa greu de spus cîţi dintre purtatorii de robe corespund criteriilor profesionale. Pentru ca, daca ar fi toţi buni, România nu ar mai pierde procese pe banda rulanta la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

La polul opus, cand categoriile ne-favorizate aflate la limita subzistentei declanseaza conflicte de munca, atat legale cat si morale, aceeasi putere judecatoreasca, in functie de interesul momentului, poate sa le opreasca si uneori sa le scoata in afara legii. Legile, la constructia carora o parte dintre magistrati a avut importante contributii, sunt conjuncturale, foarte rar morale dar intotdeauna legale. Dupa sac si petecul.
ADEVARATUL MOTIV al protestului magistratilor este LACOMIA.
Succesul actinunilor de acest tip deriva din aceea ca Justitia este una dintre expresiile civile ale principalilor vectori de putere, un instrument important si necesar clasei conducatoare.

Ce ar fi daca miloane de pensionari, o categorie sociala care si-a platit cu varf si indesat datoriile catre societate, ar chema statul in judecata in baza art. 47 din Constitutia Romaniei solicitand sa li se acorde diferenta de bani care lipseste pentru a trai decent? Doamnele si Domnii judecatori le-ar da castig de cauza?

Singura instanta superioara care poate condamna si chiar declara ilegale actiunile magistratilor este societatea civila.
Deocamdata doar la modul retoric.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:27, 29 August 2009
Subscriu total la cele spuse de Dv.
O parte numeroasa dintre membrii acestui forum, avocati practicanti, vin din magistratura. Acestia, si nu numai, nu se plang de lipsa sporurilor, primelor sau a stimulentelor de orice fel. Sunt pragmatici, aplicati si suficient de bine remunerati pentru a reprezenta petentii in diverse cauze. Este sine qua non desfasurarii unui proces. Indiferent daca vor castiga sau pierde, ei taie chitanta, contravaloarea reprezentarii fiind stabilita in functie de starea materiala si de miza clientului. In marea majoritate a cazurilor vezi apararea alergand de la un complet la altul, nu de putine ori ajungand cu intarziere, dupa ce dosarele au fost strigate la ordine. Despre garantia si calitatea serviciilor oferite, dupa fond, se vorbeste tot din mers cu aratatorul spre judecatori: "ei dau sentintele noi doar v-am asistat", "mergem inainte, la instanta superioara".
Cand am postat "Lacomia magistratilor" am presupus corect ca nimeni nu va comenta...
Se pare ca LACOMIA e un viral care a infectat intreg sistemul judiciar romanesc si chiar excede!

Traim intr-o lume in care nesiguranta, conflictul, agresiunea, brutalitatea distructiva si suferinta fac parte din cotidian si considerate manifestari de normalitate.
Omul este inca la fel cum a fost: ipocrit, imoral, mincinos, brutal, violent, agresiv si lacom.
CRIZA ESTE UNA A CONSTIINTEI.
Intr-o lume in care 1% din populatie detine 40% din bogatiile planetei, in care 34000 de copii mor in fiecare zi din cauza saraciei si a unor boli care poti fi prevenite, intr-o lume in care 50% din populatie traieste cu mai putin de 2 dolari pe zi este clar ca CEVA ESTE GRESIT.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
Ionel Antim, utilizator
Eu sunt nimeni?:)
Ionel Antim a scris:


Intr-o lume in care 1% din populatie detine 40% din bogatiile planetei, in care 34000 de copii mor in fiecare zi din cauza saraciei si a unor boli care poti fi prevenite, intr-o lume in care 50% din populatie traieste cu mai putin de 2 dolari pe zi este clar ca CEVA ESTE GRESIT.

Acest gen de discurs era frecvent folosit inainte de 1989 de catre cei care luptau pentru pace, pentru bunastarea omului nou , care urma sa construiasca acea societate in care fiecare sa dea cat poate si fiecaruia sa i se dea dupa nevoi . Va mai amintiti ? Se condamna capitalismul in putrefactie iar lume a 3-a trebuia sa fie bagata in seama.
Oare era bine, era normal sa ne exprimam asa ? Nu, cu nsiguranta multi din cei care acceptau acest mod de exprimare vor spune ca erau obligati de regimul comunist sa sustina asa ceva. Dar astazi cine ne mai obliga sa sustinem ca saracia este telul nostru, ca vrem sa castige toti mai putin ? Numai invidia.
Oare au protestat magistratii cerand acestui guvern ceva suplimentar, ceva in plus fata de drepturile lor stabilite prin legi ? Nu comparati cu grevele si manifestarile din anii trecuti ale multor categorii de oameni care cereau marirea salariilor. Acestia , magistratii, ca si alte categorii despre care se discuta ca despre hoti nu au cerut marirea salariilor , a veniturilor, a sporurilor, etc. Se cere doar mentinerea acestora . Faceti o diferenta intre a cere de poamana, acere ajutor si a cere sa fii lasat sa-ti faci treaba.
Daca cineva traverseaza strada si nu-l puteti ajuta , macar nu-i puneti piedica !
adriantot a scris:.

"Acest gen de discurs era frecvent folosit inainte de 1989 de catre cei care luptau pentru pace, pentru bunastarea omului nou , care urma sa construiasca acea societate in care fiecare sa dea cat poate si fiecaruia sa i se dea dupa nevoi . Va mai amintiti ? Se condamna capitalismul in putrefactie iar lume a 3-a trebuia sa fie bagata in seama. "


Timpul scurt pe care il am la dispozitie nu-mi permite decat un copy-paste din opera domnului Paunescu; cel mai mare poet roman contemporan.

"Timpul vietii ni-i scurt
Hai sa-l facem curat
Traiesc unii din furt
Altii doar din ce au dat.
Sunt saraci si bogati
Lasii scuipa pe prag
Voi ce-n lumina zburati
Pan' la cer va urcati
Pe spinari de noi sclavi.

Voi ce-n luna plecati
Cu-ale voastre izbanzi
Nu uitati c-aveti frati
Pe planeta flamanzi.
Painea lor o mancati
Printre stele zburand
Voi degeaba zburati
Cand cei subdezvoltati
Se tarasc pe pamant.

Pe pamant avem de toate
Si mai bune si mai rele, bune rele,
Si-nchisori si libertate,
Si-am putea si nu se poate
Si noroi si stele."
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
Ionel Antim, utilizator

Alte discuții în legătură

Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
Sunteti de acord cu eliminarea sporurilor magistratilor? ContSters21504 ContSters21504 Lansez aceasta discutie ca urmare a \"protestului\" magistratilor pe perioada nedeterminata.Intrebari: Cat de mult ne complica noua programul? Ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Ce au judecatorii in plus? Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Buna ziua! Eu unul stau si ma minunez de acest protest al judecatorilor. Ei protesteaza, oamenii se plimba pe la tribunale, de parca nu ar avea ce face si tot ... (vezi toată discuția)