avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit masina second hand adusa din strainatate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit masina second hand adusa din strainatate

Buna ziua
Am avut o masina adusa din afara tarii. Ca sa scot nujmere rosii, politia a cerut fisa de inmatriculare cu luare in evidenta la primarie. Am fost, am primit-o, am scos numere . Intre timp am vandut masina si acum imi spun de la primarie ca trebuie sa platesc impozit din data cand am achizitionat masina, adica din anul 2013. Numerele rosii le-am scos in vara aceasta . eu stiu ca trebuie sa platesc impozit doar din data cand, am fost luat in evidenta la primarie, nu de cand am facut contractul de vanzare cumparare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: starsone , utilizator 06:11, 19 Noiembrie 2015
Inregistrarea la primarie se face in 30 zile de la data achizitiei. Daca se face mai tarziu, sunteti pasibil si de amenda, dar impozitul il platiti tot de la data achizitiei.

Acesta este un impozit pe proprietate si se plateste de la data cand bunul v-a intrat in posesie.
Multumesc si o zi b una.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe numere roșii la primărie!!! am avut scoase numere roșii de 3 ori la o mașina in 2013 și ... Florin_Tof Florin_Tof Am scos numere roșii de 3 ori la o mașina in 2013 și acum primăria îmi cere impozit și penalități de peste 2000 de lei, pe anii din urma! Atunci când ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal Tamy1003 Tamy1003 Bun gasit! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns caci de o saptamana jonglez ca o minge de ping-pong intre doua primarii si nu gasesc o rezolvare la problema mea. ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal-problema inmatriculare justinn justinn Buna seara, va prezint o problema (destul de neplacuta) la care, sper din tot sufletul sa-mi dati o rezolvare: La data de 6.12.2013 am cumparat un autoturism ... (vezi toată discuția)