avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prelungire procura notariala pt copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prelungire procura notariala pt copil minor

Buna ziua,

Fostul meu sot a plecat de comun acord cu, copilul nostru din tara in luna august a.c. cu procura notariala valabila pana la sfarsitul anului. Intrebarea mea este: ii pot prelungi procura singura sau trebuie sa fie prezent si fostul meu sot? Mentionez ca,copilul este in custodia mea prin hotarare definitiva si irevocabila din 2009.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Medeea3585 , utilizator 17:58, 20 Noiembrie 2015
ce fel de procura?
va referiti la declaratia pe care ati dat-o la notar dvs ca sa poata iesi copilul din tara impreuna cu tatal sau?
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
mirebire, utilizator
da,declaratie.
Copilul numai este in custodia dv. de cand a plecat cu tatal. In privinta copilului, o instanta a dispus ca el sa fie ”in custodia” dv., insa realmente, in fapt, asta nu e de actualitate.
Acel acord, intitulat cum o fi, fie acord, declaratie sau procura, o puteti da singura la notar, asa ati dat-o si ultima data.
Totusi, nu vad de ce anume ii trebuie tatalui o astfel de procura... se stabileste in tara cu pricina? Aveti grija la efectele juridice ale timpului asupra domiciliului copilului dv...
Da,copilul urmeaza deja o scoala acolo in Germania din luna august a.c. Am hotarat de comun acord ca e spre binele sau(copilului) si pentru un viitor mai bun sa invete acolo.. Este deja un proces in curs pentru stabilirea domiciliului copilului in Germania.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura încredințare minor la distanta Ac2000 Ac2000 Buna ziua. Situația mea sta altfel. Am divorțat, am o fetiță de 5 ani. După divorț custodia este comuna însă domiciliul copilul se afla la mine. Eu ... (vezi toată discuția)
Minori- stabilire in strainatate nicolettanicole nicolettanicole buna seara...as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt divortata de un an si fiul meu in varsta de 2 ani a ramas in cresterea mea, la divort ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)