avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Date personale ajunse la inculpat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Date personale ajunse la inculpat

Buna seara,

Acum cateva luni am facut o plangere la politie pentru un furt dintr-un automobil.
Politia si-a facut treaba si a prins persoana (filmari de pe camere etc.).
Am avut surpriza sa primesc pe adresa de acasa o scrisoare de la cineva (de la o ruda a inculpatului) in care ma roaga sa discutam si sa ne intelegem astfel incat persoana inculpata sa scape din inchisoare.

E normal ca adresa mea si numele sa ajunga la inculpat? Cum este posibil?
Nu am primit nici o amenintare, dar ma astept la orice acum.

Ma puteti lamuri si pe mine? Cum credeti ca ar trebui sa procedez in continuare?

Multumesc
PS: Nu am stiut ce categorie sa aleg din forum asa ca va rog sa mutati intrebarea unde considerati ca trebuie sa fie.
La furt împăcarea înlătură răspunderea penală, din acest motiv ati fost contactat, doresc sa se „impace” cu dvs.
Daca sunteti de acord, va intelegeti asupra despagubirilor si va impacati.
Multumesc! Avand in vedere ca dosarul nu mai este la politie si este deja la judecatorie sau parchet (nu ma pricep din pacate), care ar fi posibilitatile prin care as putea sa-mi retrag plangerea?

Ar fi recomandat sa-mi retrag plangerea, acum ca inculpatul a aflat adresa mea si numele meu? Acest lucru imi convera o stare de nesiguranta mai ales ca am fost contactat de un memru al familiei inculpatului. De asemenea, am aflat ca nu ar exista metode legale prin care un inclupat ar putea afla adresa celui care depune plangere. Daca informatia este eronata, va rog sa-mi spuneti.

Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
cgilmeanu, utilizator
Mergeti la organul de urmarire penala si comunicatii ca intelegeti sa va impacati cu inculpatul.
Multumesc!
Am fost la politie si de acolo m-au trimis la Parchet pe motiv ca dosarul nu mai e la ei.
E normal lucru acesta? Credeam ca dau o declaratie la politie referitor la impacare si acea declaratie ajunge pe cai oficiale la dosar.
Mergeti la Parchet la procurorul de caz si discutati cu el.

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii de furt opreste procesul penal? teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema.O cunostinta de a mea a lucrat intr-o Institutie bancara si a furat niste bani.Totul s-a intamplat in 4 ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pt furt tia14 tia14 Buna ziua.Acum o saptamana mi-a fost furata din masina o geanta ce continea un aparat foto,mai multe obiective si accesorii.Intamplarea a facut ca hotii sa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala czs czs Buna ziua doresc sa intreb care este modalitatea de a face o plangere penala? Plangerea penala se face la Parchet sau la Politie? Mai exact ,fostul meu ... (vezi toată discuția)