avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Date personale ajunse la inculpat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Date personale ajunse la inculpat

Buna seara,

Acum cateva luni am facut o plangere la politie pentru un furt dintr-un automobil.
Politia si-a facut treaba si a prins persoana (filmari de pe camere etc.).
Am avut surpriza sa primesc pe adresa de acasa o scrisoare de la cineva (de la o ruda a inculpatului) in care ma roaga sa discutam si sa ne intelegem astfel incat persoana inculpata sa scape din inchisoare.

E normal ca adresa mea si numele sa ajunga la inculpat? Cum este posibil?
Nu am primit nici o amenintare, dar ma astept la orice acum.

Ma puteti lamuri si pe mine? Cum credeti ca ar trebui sa procedez in continuare?

Multumesc
PS: Nu am stiut ce categorie sa aleg din forum asa ca va rog sa mutati intrebarea unde considerati ca trebuie sa fie.
Daca dosarul a ajuns in instanta atunci hotul a primit actiunea si asa v-a aflat adresa.

Intrati pe portalul instantelor si, la Judecatoria de care apartine hotul sau la cea de care apartineti dumneavoastra dati la Dosare cautare pe numele hotului si veti vedea ce dosare are si daca apare si al dumneavoastra.

Aveti link-ul mai jos:
[ link extern ] /
Dosarul apare. Multumesc!
Pe portal apare printre altele si informatia "pentru când se vor cita inculpatul şi persoanele vătămate cu menţiunea de a preciza dacă se constituie părţi civile"
Am primit citatie si as dori sa stiu ce inseamna asta, in contextul celor de mai sus.

Eu pot sa ma duc in instanta si sa spun ca nu mai doresc sa fiu parte civila in dosar? Ce implicatii are acest lucru pentru mine?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
cgilmeanu, utilizator
Daca va impacati cu inculpatul se dispune incetarea procesului penal, daca nu va constituiti parte civila, procesul isi urmeaza cursul si in final e posibil ca inculpatul sa fie condamnat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii de furt opreste procesul penal? teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema.O cunostinta de a mea a lucrat intr-o Institutie bancara si a furat niste bani.Totul s-a intamplat in 4 ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pt furt tia14 tia14 Buna ziua.Acum o saptamana mi-a fost furata din masina o geanta ce continea un aparat foto,mai multe obiective si accesorii.Intamplarea a facut ca hotii sa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala czs czs Buna ziua doresc sa intreb care este modalitatea de a face o plangere penala? Plangerea penala se face la Parchet sau la Politie? Mai exact ,fostul meu ... (vezi toată discuția)