Buna seara, as dori sa stiu si eu care sunt avantajele si dezavantajele cumpararii unei masini cu numere de Bulgaria. Ce sfat imi dati din punct de vedere juridic?
Achizitionarea unui vehicul de la vecini,poate avea avantaje referitor la marca,generatie,rulaj masina
Dar poate avea si dezavantajele reprezentate de
1. Nu eşti proprietarul maşinii
In cartea de identitate vehicule inmatriculate la vecini,drept proprietari sunt consemnate fie firme fie persoane fizice de cetatenie bulgara,care de regula dupa incheierea documentelor nu mai achita obligatiile aferente vehiculului
2. Achizitia de vehicule de la vecini,se realizeaza prin procura prin care dv deveniti strict utilizatorul vehiculului
Exista riscul ca proprietarul de drept sa vanda masina,iar dv sa va confruntati cu situatia neplacuta ca la un momentdat sa vi se comunice ca vehiculul figureaza in lista de masini furate,situatie in care se retin documentele vehiculului ,eventual si vehiculul pana la solutionare se restrictioneaa dreptul de circulatie pe drumurile publice
3. Fiind simplu utilizator al vehiculului inmatriculate la vecini, nu puteti solicita informaţii despre autoturism de la autoritatiile/institutiile statului vecin.
4. Autoturismele non-euro, Euro 1, Euro 2, precum cele Euro 5 şi Euro 6 cu motoare pana in 2.000 cmc, sunt mai ieftine in vederea inmatricularii in Romania.