avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Regulamentul CE nr. 2201/2003
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Regulamentul CE nr. 2201/2003

Buna ziua,

Vin cu urmatoarea problema: Sotul este german, sotia este moldoveanca, s-au casatorit in Germania. Acum locuiesc in Romania. Vor sa divorteze.Sunt de acord cu divortul, nu au copii minori.
Intrebarea mea este: Pot sa mearga la instanta din Romania sa ceara divortul, daca nu au certificatul de casatorie transcris in Romania? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:44, 20 Noiembrie 2015
Daca au domiciliul aici de ceva timp, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort offsetman offsetman buna ziua, Am o intrebare legat de un divort: doua persoane pot divorta in romania daca ele sunt casatorite in germania? sotia este romanca si sotul german. ... (vezi toată discuția)
Divort in romania? familie stabilita in sua, 2 copii minori mirela_21 mirela_21 Buna ziua, Fratele meu cu sotia si cei 2 copii ai lor(13 si 16 ani) s-au stabilit de un an in Sua(prin loteria vizelor), acum vor sa divorteze (sunt ambii ... (vezi toată discuția)
Divort NRene NRene Buna dimineata. Am urmatoarea intrebare, si sper sa poata cineva sa-mi raspunda. Sunt cetatean german, rezident in Romania, casatorit in Germania(fara copii si ... (vezi toată discuția)