avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie la notificare incetare cim?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie la notificare incetare cim?

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca am notificat angajatorul in perioada de proba despre dorinta mea de a inceta cim,acesta ,angajatorul,mai trebuie sa emita decizie incetare cim?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 24 Noiembrie 2015
1)va rog argumentati daca puteti "Da, poate sa spuna asa ceva."
2)daca nu semnez decizia lor ce mi se poate intampla?
1. Nu exista niciun text de lege care sa interzica unui angajator sa afirme asa ceva.

2. Potrivit art.6 din Legea nr.445/2001, inscrisul in forma electronica, caruia i s-a incorporat, atasat sau i s-a asociat logic o semnatura electronica, recunoscut de catre cel caruia i se opune, are acelasi efect ca actul autentic intre cei care l-au subscris si intre cei care le reprezinta drepturile.

In cazurile in care, potrivit legii, forma scrisa este ceruta ca o conditie de proba sau de validitate a unui act juridic, un inscris in forma electronica indeplineste aceasta cerinta daca i s-a incorporat, atasat sau i s-a asociat logic o semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat calificat si generata prin intermediul unui dispozitiv securizat de creare a semnaturii. (art.7 din legea mai sus mentionata).

3. Daca nu semnati decizia respectiva, angajatorul are posibilitatea de a v-o comunica prin posta cu confirmare de primire.
In practica unor angajatori, acestia apeleaza si la executori judecatoresti pentru a comunica astfel de decizii.
la executori judecatoresti?pai aia nu executa hotarari judecatoresti?ce consecinte are asupra mea comunicarea prin executor judecatoresc?de ce ar face un patron asa ceva,in loc de trimitere prin posta?
Executorii judecatoresti pot indeplini si atributii de comunicare documente.

Probabil au incredere mai maree ina ctele incheietae de judecatori cu privire la documentul comunicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract semnat online are valoare juridică? MrFB MrFB Buna ziua! Am cativa parteneri din alte orase/tari.Daca as trimite contractele semnate si stampilate de mine pentru a fi semnate si de ei si sa oprim cate ... (vezi toată discuția)
E-mail - dovada in instanta petronelabz petronelabz spuneti-mi va rog corespondenta intre 2 persoane (angajat si angajator) are vreo valoare in cazul unui proces? multumesc (vezi toată discuția)
Cerere de demisie transmisa prin e-mail eugeh eugeh Lucrez la o firma de transport international, mentionez ca am depus o cerere de demisie prin mail ,prin care anuntam ca de azi 20 07 2016 imi depun demisiain ... (vezi toată discuția)