avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... E legal sau nu ce face procurorul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

E legal sau nu ce face procurorul?

Am doua plangeri penale la care am depus plangerea urmand ca la audiere sa depun dovezile in sustinereea celor afirmate.
Fara a cunoaste nici o proba, procurorii au taiat din lista mea de infractiuni pentru care ma plang "retinand" si dispunand cercetari doar pentru una din 5 infractiuni. Fara sa vada absolut nici o proba. Spre exemplu, in una din plangeri era infractiunea de dare de mita si proba era declaratia data la politie de unu. Nu a dispus cercetare pe darea si primirea de mita dl.sau dna procuror. Nici macar declaratia cu pricina nu a vazut-o. Unde se poate reclama un asemenea ...magistrat care isi bate joc de oameni si de vietile lor? E devarat ca la parchetul de pe langa curtea de apel? Bucuresti, da.
Am intrebat politistul care m-a audiat cum in lipsa analizei sau macar a vederii dovezilor un procuror isi da seama ce e infractiune ori ba? Ca in exemplul meu cu darea de mita. Pe aia nu a retinut-o! Va rog un sfat legal intemeiat.
Multumesc! X-(X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters277534 , utilizator 11:56, 3 Decembrie 2015
Dar dacă avem o Decizie definitivă de clasare a unui dosar penal, ce căi de atac sunt, mai ales dacă avem probe noi care clarifică acuzaţia de abuz si neglijenta in serviciu, descoperind in dosarul cauzei si două mărturii mincinoase, care ştiu că sunt motiv de "de-clasare" a unui dosar. Dar nu ştim unde să scriem pentru a continua un proces penal clasat în Cameră preliminară.
Simplul fapt ca dvs. pretindeti ca marturiile respective ar fi mincinoase nu este acelasi lucru cu oferirea de noi probe, care ar conduce la redeschiderea urmaririi penale.
Domnilor, ori eu nu exprim clar desi am recitit si mie mi se pare clar, ori dvs. raspundeti la intrebare nepusa de mine.
Am intrebat si intreb din nou: e legal ce face procurorul ori ba?
Lasati ce pot face eu ca asta stiam si imi venea si scris acasa odata cu solutia, am intrebat daca ce face el e legal.
Si toata lumea se teme sa raspunda.
Aveti cai de atac impotriva solutiei asta incerc sa va spun, daca e legala sau nu solutia dispusa de procuror, o sa analizeze procurorul ierarhic superior in baza actelor dosarului si mai departe daca solutia este mentinuta si un judecator de camera preliminara, nu putem sa va spunem noi daca este legal sau nu din doua fraze pe care le-ati scris dvs aici pe forum.
Daca considerati ca procurorul se face vinovat de savarsirea vreunei infractiuni depuneti plangere penala impotriva lui.
Sunt si multe situatii cand procurorul ierarhic superior da dreptate altcuiva decat subalternului sau, nu? :D Cat am stat la coada sa depun plangerea la parchet ce mi-au auzit urechile.... ce vorbeau oamenii la rand... cum e cu dreptatea... Si acuma vad si eu pe propria piele!

Inteleg, nu e legal dar nu vreti sa va exprimati in public. Din doua vorbe se intelege esenta: fara sa vada vreo dovada, el a "retinut" din 5 infractiuni doar una. Asta e esenta fenomenului si nu e nimic interpretabil. Astept solutia dar am vrut sa verific daca exista vreo lege atat de idioata incat sa permita ca cineva sa stearga infractiuni fara sa analizeze dovezile acestora. Si nu exista. Procedura penala nu zice asa ceva, dimpotriva, solutia se da, logic, dupa analiza atenta a tuturor probelor! Logic si normal.
Dar nu ca la Romania!

Alte discuții în legătură

Admisibilitate plangere camera preliminara Ciobanu Neculai Ciobanu Neculai Admisibilitate plangere Camera Preliminara Sunt parte vatamata in cadrul unui dosar penal deschis de trei ani, inca in faza de cercetare penala. Cercetarea ... (vezi toată discuția)
Echivalent art 275-278 cpp in noul cod de procedura penala ContSters311324 ContSters311324 Buna ziua, Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine care este echivalentul art. 275-278 C.P.P. (pentru plangere impotriva rezolutiei procurorului la organul ... (vezi toată discuția)