avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita minori

buna seara .am primit un tip de solutie de la judecatorie in legatura cu programul de vizita..ma puteti lamuri ce inseamna?Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea . Desemnează executor judecătoresc Haja Ioana Mihaela din cadrul BEJA „Olteanu,Haja şi Ghinea” pentru constatarea de îndată a situaţiei de fapt „ refuzul minorilor faţă de desfăşurarea legăturilor personale cu tatăl conform programului stabilit de părinţi prin convenţia notarială autentificată sub nr.211/25.02.2014 . Încuviinţează constatarea stării de fapt în zilele nelucrătoare ( sâmbăta şi duminica) . Executorie Fără cale de atac . Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.11.2015. Document: Încheiere finală (dezinvestire) 20.11.2015
as dori un sfat...ce pot face sa pot sa-mi vad copii...sant un tata disperat(mentionez ca platesc pensie alimentara)
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 09:06, 22 Noiembrie 2015
Buna seara,
Daca minorii NU VOR sa va vada atunci .... nu aveti ce face.
Nimeni si nimic nu-i poate obliga.
va sfatuiesc sa va duceti atunci cand minorii sunt la scoala si sa incercati sa discutati cu ei daca este, tintr-adevar dorinta lor.
Va sfatuiesc sa dicutati cu invatatoarea/dirigintele lor pentru a-i indruma spre un psiholog al scolii astfel incat sa le induca dorinta sa va vada.
Luati legatura cu un avocat care, dupa ce vede TOATE ACTELE SI VA ASCULTA POVESTEA COMPLET, VA POATE CONSILIA CARE SUNT CAILE DE URMAT.
Stimate domn, odata ce acest BEJ a fost investit de catre Instanta, pasii vor fi cei mentionati la Art 910-913, Cod Procedura Civila, eventual cu aplicarea Art 906 daca este cazul.
In primul rand veti achita un avans relativ la cheltuielile de executare. Apoi BEJul va incuviinta executarea. Incuviintarea executarii si o somatie vor fi trimise catre mama pentru ca aceasta sa indice momentul si locul in care va putet vedea copilul. Executorii fiind prezenti, vor constata refuzul minorilui si vor sesiza DGASPCul de sector. Acestia, in baza Art 913 vor cere in Instanta o consiliere psihologica. In ce sector sunteti?
Chestia cu zile nelucratoare (probabil atunci cand aveti dreptul la vizita) este necesara executorilor, ei fiind tinuti, in mod normal, sa lucreze doar in zile lucratoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
ContSters257745, utilizator
buna seara .se poate intenta un proces in instanta pentru anularea acestei hotarari si pentru a stabili un program de vizita minor?precizez ca de la pronuntarea divortului nu am fost lasat sa-mi vad copii nici un moment in ciuda faptului ca era stabilit un program de vizita.multumesc
Inteleg ca a fost vorba de un acord cu mama in acest sens, preluat ca atare de notar. Pare ca nu existenta programului e problema dvoastra, cat nerespectarea acestuia. De altfel ati postat dispozitivul hotararii instantei, asta insemnand ca s-a initiat deja o actiune, probabil de investire a actului notarilal cu formula executorie.... Nicio instanta nu va schimba acest program la cererea dvoastra, atata vreme cat acesta nu se respecta. Ptr respectarea lui aveti procedura pe care v-am descris-o. Cunosc BEJul desemnat. Putem vorbi mai pe larg in privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
program de vizita minor, probleme vivian977 vivian977 La procesul de fond instanta solicita sa asculte minorul. La iesire minorul merge in bratele tatalui (domiciliul este la mama), ce fac in aceasta ... (vezi toată discuția)
Dŕepturile tatalui Cristianstate Cristianstate Ce pasi trebuie de urmat cand îmi este blocat ( de catre mama) dreptul de a-mi petrece timpul alaturi de fiul meu 13 ani, drept semnat in fața notarului (vezi toată discuția)