avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament

Buna-ziua,ma lovesc de o problema si as dori o opinie.in august am cumparat un apartament prin notariat si ulterior am aflat ca acesta figureaza cu datorii la goscom,eu nestiind acest lucru.vanzatorul a prezentat adeverinte cu plata la zi,dar datoria era veche.societatea se afla acum in faliment.cui ii revine aceasta datorie?notarul a procedat corect?am aflat ca adeverinta de la goscom nu a fost prezentata,oare nu necesita,daca erau in faliment?pe cine sa actionez in instanta?pe fostul proprietar sau notariatul?ori pe amandoi?eu nu am de gand sa preiau datoria ,nestiind de ea.va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
lid123, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:26, 22 Noiembrie 2015
Debitul apartine vanzatorului
Este obligatia vanzatorului sa prezinte adeverinta care sa ateste ca acesta nu se inregistreaza cu debite la asociatia de proprietari
Trebuie verificat daca la momentul incheierii documentului notarial,vanzatorul a respectat procedura legala de depunere adeverinta semnata de presedinte si de catre administratorul asociatiei de proprietari
Conform dispozitii in vigoare L nr 230/2007, incheierea actelor notariale de achizitie bun imobil in lipsa adeverintei eliberate de catre asociatia de proprietari,sunt nule
Puteti solicita in instanta constatarea nulitatii contr.v/c ptr.lipsa adeverinta si restituirea pretului platit de dvs.
Si daca societatea este in faliment si datoria a fost preluata de recuperatori,cine imi elibereaza adeverinta cu datoria existenta?mai este valabila acea adeverinta?va multumesc
danpopescu2011 a scris:

Puteti solicita in instanta constatarea nulitatii contr.v/c ptr.lipsa adeverinta

initiatorul topicului aprecizat in postarea initiala .
vanzatorul a prezentat adeverinte cu plata la zi

@lid123
Atat timp cat notarul a incheiat documentul autentificat de tranzactionare bun imobil,
inseamna ca in extrasul de informare de la ocpi nu exista notata somatie de plata si privilegiu imobiliar-pe care asociatia de proprietari sau terti au dreptul sa le solicite de notat in cazul in care inteleg sa demareze procedura de recuperare sume cu titlu de restanta in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: un apartament ... Ioana Flavia Ioana Flavia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Un apartament de la noi din asociatie a fost executat silit, iar noi am aflat doar cand a venit noul ... (vezi toată discuția)
Restantele la asociatie ale fostului proprietar bumbu bumbu Buna ziua , am si eu o intrebare la dvs, daca ma puteti ajuta . In luna decembrie 2012 am achizitionat un apartament , in momentul semnarii contractului de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la un apartament care se afla in executare juecatoreasca florip florip un locatar al asociatiei de prioprietari (pers.juridica) garanteaza (gireaza) cu apartamentul, un credit bancar pentru a alta persoana fizica in favoarea ... (vezi toată discuția)