doresc sa deschid o if dar am o problema.la tara nu am pe nimeni deci trebuie sa apelez la un nepot care locuieste la oras.poate sa fie asociat cu mine si sa fie scutit de raspundere.mentionez eu detin terenul si plus 23 porci mangalita.al numai sa fie ca nr.multumesc.
OUG 44/2008
art. 28
(1) Întreprinderea familiala este constituita din 2 sau mai multi membri ai unei familii.
.....
art. 2
În sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
......
d) familia – sotul, sotia, copiii acestora care au implinit varsta de 16 ani la data autorizarii intreprinderii familiale, rudele si afinii pana la gradul al patrulea inclusiv;
.......
Prin urmare, puteti constitui o intreprindere familia cu acel nepot.(nepotul fiind ruda de gradul III).
nu stiu cum sa fac dar nu inteleg cum trebuie aceasta legislatie.daca ma autorizez ca I.I pentru sa zicem cresterea porcilor de rasa mangalita si cultura de legume in cimp,ca sa platesc impozit si restul taxelor lunar nu pot.pot sa platesc toate datoriile la sfirsit de an?sa zic ca am avut un cistig de 10000 lei din care 3000 cheltuieli cu lumina apa si hrana pentru porci.platesc impozit si restul taxelor din cei 10000 ori din ce ramine 7000 lei.ori mai este vreun dedesubt ca sa platesc la minimul pe economie.doresc un raspuns cit mai clar daca se poate.
Va trebui sa depuneti declaratia 221. Cititi de pe net instructiunile de completare si din codul fiscal art. 71 si urmatoarele. Plata impozitului către bugetul de stat se face în două rate egale, de 50%, până la 25 octombrie inclusiv, respectiv 15 decembrie inclusiv.
Veti fi impozitat pe norma de venit stabilita anual de catre cei de la finante la nivelul fiecarui judet. Pe langa impozitul pe venit de 16% mai platiti si contributia la sanatate 5,5%.
Angajati la i.f.
otto2007
Buna ziua,
Mai rar nebunie ca la noi. Sunt IF. Am 10 angajati pt ca de la infiintare pana in prezent mi-a crescut afacerea.Am revisal de la ITM, platesc in ... (vezi toată discuția)