avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Angajat fara a pierde pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Angajat fara a pierde pensia alimentara

Sunt studenta si primesc pensie alimentara din partea tatalui. Am mai lucrat ca si colaborator sau pe baza de proiect fara carte de munca si nu s-a oprit pensia insa daca sunt angajata part-time cu carte de munca se opreste pensia alimentara obligatoriu sau doar daca este solicitat acest lucru de catre tata?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:26, 22 Noiembrie 2015
Tatal dvs. este cel care este obligat la plata pensiei de intretinere, prin urmare cata vreme debitorul nu solicita sistarea pensiei de intretinere stabilita in sarcina sa, veti primi in continuare pensia.
Multumesc frumos pentru raspuns!

Sunt binevenite si alte pareri.
Daca tatal plateste pensia si apoi afla ca aveti venituri, poate solicita sistarea pensiei si obligarea la restituirea sumelor incasate necuvenit.

Conform art.529 C.civ intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui care urmeaza a o plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil cryso68 cryso68 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti pensia de intretinere pentru un copil din ce venituri se opreste: din munca sau si din venituri realizate din chirii, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara !!!! urgent! addrienne90 addrienne90 Buna ziua, apelez la dvs pt ca am o nelamurire. Parintii mei au divortat in 2000 si de atunci pana in 2008 am primit pensie alimentara de la tatal meu. Dupa ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara danabi danabi Buna ziua! In urma divortului, fiica si fiul meu au primit cate 16,5% pensie alimentara din venitul tatalui . Daca unul dintre copii s-a angajat si nu i se ... (vezi toată discuția)