avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cote succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cote succesiune

Pe scurt:
- sotia moare in august 2008. Raman ca mostenitori sotul si 3 copii, pe care ii cheama A,B si C. Doar C da declaratie de acceptare succesiune in termen legal de 6 luni , sotul si ceilalti 2 copii nu dau aceasta declaratie.
-in 2015 moare si sotul . Copilul C introduce actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii si cere printre altele ca in baza declatatiei de acceptare a mostenirii dupa mama , sa fie considerat drept unic mostenitor al acesteia, iar in cazul succesiunii dupa tata , mostenitorii sa fie toti copiii-respectiv A,B si C
Intrebare : C poate sa-si inlature tatal de la mostenire ca sot supravietuitor (in 2008 era valabila Legea nr. 319/1944 pentru dreptul de mostenire al sotului ?)
Care vor fi cotele finale ale fiecaruia dintre mostenitori ?
VA MULTUMESC ANTICIPATPENTRU RASPUNSURI !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:09, 22 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Daca A, B si tatal nu au facut nimic care sa ateste ca au acceptat tacit mostenirea atunci ii poate inlatura de la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire frati orber orber Buna ziua! Fratele tatalui meu a decedat in urma cu 2 luni. Am anuntat-o (prin cineva, eu neavand numarul ei de telefon) pe sotia lui de acest eveniment,care ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament detinut in cote parti egale mariafaravina mariafaravina Va rog sa imi raspundeti, daca se poate. Eu si sotul meu detinem un apartament, in cote egale, pe care l-am cumparat. In cazul in care unul dintre noi moare, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)