Buna ziua,sint o persoana cu handicap si pensionara si am un mare necaz,va rog din suflet sa ma ajutati cu sfaturile d-voastra .In noiembrie 2011 ,am vindut o masina ,facind in aceeasi zo si vinzarea -cumpararea si scoaterea de pe rol la financiar. Cumparatorul era din provincie si l-am rugat expres sa-si cumpere rovinieta. In mai 2012 am primit o amenda de la Compania de drumuri ,ptr neplata rovinietei.Am dat in judecata compania de drumuri si in noiembrie 2012 a fost anulat procesul verbal de contraventie,contatindu-se ca la data intocmirii respectivului proces verbal ,eu numai eram propietarul masinii.In acest sens am primit o comunicare de la judecatorie +copie dupa sentinta civila. Si comunicarea si sentinta civila au stampila in original a judecatoriei si semnatura grefierului.Am sunat la Compania de drumuri si i-am intrebat daca trebuie sa le trimit si lor aceste acte,iar Compania de drumuri mi-a spus (functionarul) ca vor primi si ei aceleasi acte de la judecatorie.Spre surpriza mea ma trezesc ca primesc de la ANAF SOMATIE DE PLATA ptr 25o lei reprezentind respectiva amenta ptr care m-am judecat +TITLU EXECUTORIU a unui dosar de executie.Ce pot face eu (in aceste 15 zile in care trebuie sa platesc amenda respectiva la trezorerie) impotriva Titlului de Execudare silita?Eu sint o persoana in virsta cu handicap,avind probleme locomotorii si 10 boli grave datorita faptului ca am un diabet zaharat insulino dependent,dezechilibrat si complica de 20 ani.,de aceea nu pot merge personal la ANAF ,ci poate merge numai sotul meu.Credeti ca daca sotul meu prezinta la ANAF hotarirea judecatoreasca +acte prin care sa dovedesc ca masina numai era a mea la data intocmirii procesului verbal,ANAF-UL va anula dosarul si titlul de executie? Sau e musai sa actionez ANAF-UL in judecata ptr anularea titlului de executie?In caz de judecata,eu avind o pensie modesta +indemnizatie de handicap de 272 lei,nu-mi permit sa angajez un avocat,ci va trebui sa fac actiunea singura. Actiunea introdusa in instanta va fi de CONTESTATIE LA EXECUTARE? Actiunea ce o voi introduce in instanta va fi in contingios administrativ si voi fi scutita de taxa de timbru? In actiune pot chema ca parata ,alaturi de ANAF si compania de drumuri ptr nerespectarea unei hotariri judecatoresti( ca nu a anulat amenda).Eu ptr ca nu ma pot deplasa ,nu am fost la judecatoria Fetesti,ca sa legalizez sentinta respectiva si am numai comunicarea primita de la judecatorie pe care este aplicata stampila in original a judecatoriei.Este suficient?Actiunea de trimitere in judecata a ANAF O POT TRIMITE PRIN SCRISOARE CU CONFIRMARE DE PRIMIRE LA JUDECATORIA DE SECTOR(asa cum am trimis si la judecatoria Fetesti) si pot cere judecarea in lipsa? In speranta ca ma puteti ajuta cu sfaturi juridice ,va multumesc anticipat din suflet si va doresc multa sanatate,ca eu nu am sanatate si mai mult ma simt purtata pe drumuri ,ca unele institutii nu-si fac datoria. Doamne ajuta.
Formulati contestatie la executare in instanta pe motiv ca s-a anulat procesul verbal si titlul executoriu este nul. Actiunea o depuneti la Tribunalul judetean din raza ANAF-ului ,prin posta in 2 ex. plus doua exemplare de pe sentinta si procesul verbal .in 15 zile de la comunicarea titlului de catre ANAF. Separat solicitati judecatoriei prin posta o copie legalizata a sentintei prin care s-a anulat PV , depuneti o taxa de timbru de 5 lei si o copie xerox a sentintei .Cand veti primi copia legalizata o veti atasa la dosarul de contestatie. Separat incercati si pe cale amiabila solutionarea cauzei , aratand la ANAF copia sentintei .
Multumesc mult ptr raspuns.Eu domiciliez in sectorul 3 Bucuresti,iar somatia mi-a venit de la ANAF sect 3,sa inteleg ca voi depune contestatia la executare la judecatoria sect 3.Este bine?Am inteles ca o data cu contestatia la executare ,pot depune in acelasi proces si suspendarea executarii silite.,ptr ca executarea silita poate decurge chiar daca eu am deschis procesul de contestatie la executare cu ANAF .Am inteles bine?va rog frumos sa-mi spuneti unde pot plati taxa de timbru de 5 lei necesara ptr a-mi legaliza sentinta civila prin care s-a anulat procesul verbal de contraventie ,de catre judecatoria din Fetesti,se poate plati in BUCURESTI(unde pot plati in Bucuresti si in contul cui fac plata-in contul judecatoriei Fetesti?)Multumesc anticipat si din suflet ptr ajutor.
Decizia finala
nt01mus
Buna ziua!
Am facut contestatie impotriva unui proces verbal de contraventie, iar la data de 10 aprilie 2009 s-a admis cererea.
Intrebarea mea este: ce ... (vezi toată discuția)