avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatie la executare silita -
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatie la executare silita -

Buna seara. Am si eu o mare nelamurire.... la sfarsitul lunii noiembrie, am primit la sediul societatii noastre o somatie de plata din partea Administratie financiara ptr Contribuabili mici si mijlocii, cum ca avem de platit o amenda de 9000 ron, contravaluarea unui proces verbal de constatare a contraventiei(specific ca amenda a fost data ptr lipsa rovinieta). Am facut adresa ca aceasta instutitie sa ni se trimita o copie dupa procesul verbal, deoarece noua nu ne-a fost comunicat acest proces verbal de catre autoritatea emitenta. Pana a ni se trimite procesul verbal ni s-a facut proprire pe conturi si s-a trecut la executarea silita. Primind proc vb. am vazut ca adresa de pe el era gresita. Cei de la Adm. financiara ne-au trimis si o copie la cererea noastra ulterioara, a confirmarii de primire....aceasta avand doar o simpla semnatura si nu era insotita de stampila unitatii. . Am facut contestatie la executarea silita, la judecatoria competenta sa judece aceasta contestie in care am cerut anularea formelor de executare silita instituite ptr urmatoarele motive.
1. faptul ca noua nu ne-a fost comunicat procesul verbal, ci ca a fost trimis pe o adresa veche a sediului nostru social ( sediu care a fost schimbat de vreo 3 ani tin sa precizez)
2. am anexat hot judecatoreasca prin care s-a modificat adresa sediului social,
3. ne-am recunoscut "vina" si fiind de buna credinta am platit minimul amenzii in acel termen de 48h de la data comunicarii lui....
4. am mai specificat faptul care urmeaza, proc vb a fost completat de un agent constatator de la Sectia de drumuri si poduri Caransebes.....iar unitatea care a comunicat, sau exediat dupa acea confirmare de primire pe care ne-a comunicat-o Adm. fisc. a fost Sectia de drumuri nationale Orsova.
I-am spus judecatorului faptul ca am fost de buna credinta si ca in momentul in care am primit copie dupa procesul verbal am platit minimul amenzii in cele 48 h mentionate in proc. vb. ca noi nu ne insusim semnatura de pe confirmarea de primire si ca noi nu m-ai avem sediu acolo..... Tot ce am cerut a fost sa se anuleze formele de ext. silita si sa nu mai fim obligati sa mai platim inca 6000 Ron in plus atata timp cat noi am fost de buna credinta. Inclusiv la ultima infatisare am picat de acord cu juristul celor de la Adm. Finan., care a cerut respingerea contestatie pe baza lipsei de obiect atata timp cat noi am platit amenda de pe procesul vb in cuantumul prevazut de lege.
Astazi am citit pe site-ul judecatoriei Deva sentinta si ce s-a decis : Respinge contestatia la execuatare ca neintemeiata. eu de aici nu pot sa inteleg decat ca nu a fost respinsa in baza lipsei obiectului contestatie cum ne-am fi "ïnteles". Deci acum sunt tare bulversat nici macar o idee nu m-am fi asteptat la solutia asta... acum cand vom primii sentinta la sediu va urma sa fac apel...sau ce Dumnezeu sa mai fac? va rog un pic de ajutor de niste sfaturi de orice.... in apel cum sa-mi justific apelul? Multumesc mult anticipat si sper sa primesc ceva raspunsuri ca daca nu #-o
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
cristianus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 22:06, 10 Februarie 2010
dvs trebuia sa faceti actiune impotriva formelor de executare silita, respectiv impotriva popririi si a valabilitatii titlului executoriu... precizez ca procesul verbal nu este automat titlu executoriu din momentul emiterii lui ci din momentul incare trece termenul in care puteti formula plangere impotriva lui... mai puteati face si o cerere de repunere in termenul de plata a minimului amenzii.. asta din urma era cea mai admisibila si cea mai usoara de dovedit.. ati mers pe o cale gresita si e cam tarziu acum sa faceti ceea ce trebuie pentru ca numai sunteti in termen... asa e cand nu aveti alaturi 2 ingeri pazitori buni.. Un avocat bun si un contabil bun... Imi pare rau ptr dvs ca in felul asta ati mai platit inca odata amenda dupa ce aceasta a fost retinuta prin poprire...
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta cristiancraiu cristiancraiu Buna ziua.Am o nelamurire..am primit un proces verbal cu o amenda pt.vigneta.Toate bune si frumoase pana aici,am platit-o si la 4 ani de zile primesc o ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie plata transmisa pentru amenzi platite vlad nicolae vlad nicolae Am primit o somatie de la Administratia Financiara pentru plata a 3 amenzi (numai amenda, fara despagubire) cu rovigneta. Din acestea, 2 le-am platit (numai ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre directia de impozite si taxe locale ContSters292683 ContSters292683 Buna seara, La inceputul lunii august am primit o amenda contraventionala pe transportul in comun din Ploiesti pe care am achitat-o prin site-ul ghiseul.ro, ... (vezi toată discuția)