avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturile parintesti

Buna seara!As dori sa va impartasesc putin din experienta traita si decizia pe care am luat-o in urma consultarii cu sotul si copilul.Sunt divortata de 8 ani.Am un copil de 10 ani rezultat dintr-o casatorie plina de violenta(doar la adresa mea) din cauza alcoolului.In urma divortului fostu a primit drept de vizita si obligatia sa plateasca o pensie in valoare de 150 ron.In urma acestei experiente copilul meu a ramas cu traume.Sufera de ADHD forma hiperkinetica.In toti acesti ani fostul sot nu a platit pensie alimentara iar pe copil nu l-a mai vazut de la varsta de 5 ani.In urma cu doi ani m-am recasatorit copilul meu avand o relatie foarte apropiata cu sotu.In urma cu cateva zile fostu sot si-a exprimat dorinta de a-si vedea copilul.Nici eu nici copilul nu dorim acest lucru.As vrea sa stiu daca il pot decadea din drepturi si daca sotu il poate lua pe numele lui.?Pot refuza dreptul la vizita chiar daca am o hotarare in acest sens?
Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 21:35, 25 Noiembrie 2015
Multumesc pentru informatii!!
Dacă domnul este angajat legal, puteţi pune în executare hotărârea, trebuie neapărat să apelaţi la un executor judecătoresc.Puteţi solicita recuperarea pensiei de întreţinere pentru ultimii 3 ani.
Dacă domnul nu lucrează şi nu are nici bunuri proprietate personală (adică pe numele lui), rămâneţi şi cu banii daţi executorului, şi fără nimic recuperat de la tatăl iubitor.
Plângerea penală nu vă ajută cu nimic, veţi merge să daţi declaraţii, domnul va fi chemat să dea declaraţii, dacă nu are venit, nu e reacredinţă, dacă are un venit, poate să dea o mică parte din datorie şi aşa, plângerea se stinge. Timp pierdut.
Oricat v-ar deranja, fostul sot are dreptul sa-si vada copilul asa cum si copilul are dreptul sa-l cunoasca.
Puteti incepe un adevarat razboi sau puteti sa fiti diplomata.
Permiteti accesul parintelui la copil in locuinta dumneavoastra sau intr-un loc unde cel mic sa poata fi supravegheat. E posibil sa fie doar curiozitate si dupa ce il vede iar sa dispara mai multi ani. Daca insa dumneavoastra incepeti cu sicanele atunci cel mai probabil domnul se va inversuna si va lua si el niste masuri.
In plus, daca nu are servici si nimic pe numele lui nu o sa pateasca nimic, nu va va da nici un ban pentru pensie. insa pe dumneavoastra va va chema probabil saptamanal la Protectia Copilului sau va va executa silit. In orice caz, nu cred ca o sa gasiti instanta sa-l decada din drepturi sau care sa nu-I acorde program de vizita fie si doar pentru cateva ore la doua saptamani.
Haideti dna Martonze, cum adica timp pierdut? Se numeste "interesul superior al copilului", zau asa! Si in interesul sau superior, prin noul cod nr lunilor de neplata consecutiva a pensiei a crescut de la 2 la 3 =D>
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ContSters180853 ContSters180853 Am divortat ,iar copilul mi-a fost incredintat prin instanta mie dar cu dreptul tatalui la vizita de 2 ori pe luna .Eu m am mutat din oras iar el nu -l mai ... (vezi toată discuția)
Probleme vizite minor 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Desi am acceptat de fiecare data \"cerintele\" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate? paula21 paula21 buna ziua ma numesc paula,am divortat de 3 ani copilul mie incredintat mie ,tatal lui si-a certu in intata drepturi de vizita pe care nu-si respecta,nici ... (vezi toată discuția)