avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Folosirea telefonului mobil in timpul serviciului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Folosirea telefonului mobil in timpul serviciului

Buna Ziua!
As dori sa pun in discutie urmatoarea problema:
-LA o anumita firma (nu dam nume ) li se cere an gajatilor ca pe timpul serviciului,sa nu foloseasca telefonul mobil(se interzice categoric acest lucru).

*Este acesta un fapt cu suport legal sau nu?
*Oare nu se incalca niste drepturi ale cetateanului ca individ (ex:drept la informare sau dreptul la urgente :medicale,pompieri,politie)
*Nu se incalca drepturile omului?
?????...........................
Cel mai recent răspuns: victor0744 , utilizator 00:56, 25 Iulie 2009
Buna ziua,nu stiu cat de legal sau nu este interzicerea folosiri telefonului in timpul serviciului,dar stiu ca orice firma isi poate creea propriile reguli.........si cred ca depinde foarte mult si de tipul serviciului pe care o persoana il presteaza..........:-/
victor0744 a scris:

-LA o anumita firma (nu dam nume ) ...

Sunt aproape convinsa ca daca l-ati da, ar iesi de-o multinationala de altfel ...respectabila, pentru ca, in genere, de pe la ei razbate, de dincolo de gardul bine vopsit, cate-o mentalitate din aceasta ... de stapani de sclavi care impart "regulile" pe plantatie.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
romascanu, moderator
Multumesc pentru amabilitatea de a raspunde.
Dar intrebarea ramane in conbtinuare:Legal sau Nu?
Si mie mi se interzice folosirea telefonului mobil :pleasantry: la locul de munca :pleasantry: (sala de judecata) Regula pe care o respect pentru ca este in primul rand...de bun simt. (si legala - trebuie respectata solemnitatea sedintei...ca sa nu transformam locul in ..piata Obor)
Dar am si plecat dintr-o firma "cu pretentii" la fix 3 zile dupa prima cerere stupida...(nu conteaza continutul ei) Filosofia? Cine se transforma in vierme nu se poate plange dupa aceea ca e calcat in picioare...

Deci, intrebarea pusa de YUKI ramane (cu adaugirile mele): natura serviciului pe care il indepliniti impune ca fiind ...de bun simt regula asta, ori se datoareaza cum ziceam ...stapanului de sclavi?
Sa fim realisti,stim cu totii ca de cele mai multe ori se exagereaza..........eu nu cred ca un patron sau director de firma in momentul in care ai o urgenta sau o problema cu adevarat importanta iti interzice sa utilizezi telefonul in timpul serviciului.......da este corect si tine de bun simt sa nu folosim telefonul in locuri unde este clar scris ca nu este permis,am intalnit de multe ori chiar in institutiile publice,angajati care in loc sa serveasca clienti stateau la barfa cu prietenul/a la telefon.........asa ca raspunsul la intrebare este simplu:firma nu iti poate interzice sa vorbesti la telefon in cazul in care ai o urgenta,dar iti poate interzice sa folosesti telefonul in timpul serviciului pentru a sta la barfa.=D> Legal sau nu,daca firma nu ar impune anumite reguli,................gasesti cate un Vasile,Gheorghe care in loc sa munceasca(pentru ca la urma urmei de aia e platit)sta toata ziua la telefon si la urma se ridica cu pretentii.:hammer:#-o.................asa ca domnul Victor cred ca intrebarea este:bun simt sau nu...vorbirea la telefon in timpul serviciului:?Cu totii stim ca traim intr-o tara libera,democratica si ne stim cu totii drepturile,dar codul bunelor maniere nu este publicat in monitorul oficial,tine de educatia fiecaruia...:fight:

Alte discuții în legătură

Refuz activare echipament receptionare emisiuni tv PaunFD PaunFD Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Mi-am achizitionat din piata, un al doilea receptor STB, IPTV care a fost folosit de catre un alt client pentru vizionarea ... (vezi toată discuția)
Telefonul mobil yam36 yam36 Buna ziua,lucrez la o fabrica in anglia in domeniu alimentar,menegerul nostru vrea sa ne interzica purtarea telefonului mobil asupra noastra in timpul ... (vezi toată discuția)
Confiscare telefon in timpul pauzei. Dan GR Dan GR Buna ziua / seara. Acum cateva zile in urma a avut loc un caz, care dupa parerea mea nu este in regula. In timpul pauzei , repet , in timp:ul pauzei un ... (vezi toată discuția)