Lucrez la o firma de instalatii si avem mereu probleme cu o singura Primarie in ceea ce priveste Autorizatiile de Construire pentru retelele de gaz, de exemplu.
Ni se elibereaza Autorizatii de Construire cu termen de valabilitate de 2 zile, de 7 zile, de 10 zile, in functie de cum se trezeste arhitectul in dimineata respectiva.
Am citit toate legile si ordinele si peste tot scrie ca AC-urile au valabilitate maxima de 12 luni (nicaieri nu se mentioneaza un minim) si ca se pot prelungi cu minim 15 zile inainte de expirare. Deci in cazul meu, daca e valabila 2 zile de la data emiterii (de multe ori cand le ridicam din Primarie sunt deja expirate) nu mai am posibilitatea sa o prelungesc.
Este legal acest lucru? Exista undeva specificat vreun termen minim de valabilitate a unei Autorizatii de Construire?
Eu in 2 zile nu apuc nici sa o ridic, dar mai sa si incep lucrarile (mai sunt anumiti pasi de urmat impusi de compania de gaze pana la demararea executiei).
Daca ma poate ajuta cineva cu vreo informatie, sau a mai trecut cineva prin aceasta situatie, v-as fi foarte recunoscatoare pentru orice detaliu.
Art.7 alin . 5 -8 al L.50/1991 prevede un termen de valabilitate al AC de cel mult 12 luni de la data emiterii cu posibilitatea prelungirii.
Legea nu prevede un termen minim prin urmare ceeace face primăria este un abuz de putere, fiind un adaos la lege ceeace nu au dreptul să facă.
Solicitați în scris primăriei motivarea acestui termen redus , temeiul de drept pe care îl invocă(acesta nu există)