Buna Ziua.
In cursul anului 2008, bunicul meu a promis vanzarea unei suprafete de 5 ha teren arabil unei persoane, care se angaja s-a intocmeasca documentatia cadastrala pana la data de 31.12.2009. Tot cu aceasta ocazie, acesta a achitat bunicului meu pretul convenit pentru terenul in cauza. Precizez ca bunicul meu a decedat in cursul anului 2011, iar promitentul-cumparator nu afacut nici un demers pana in cursul anului 2012, cand acesta a deschis actiune in instanta pentru hotarare care sa tina loc de act autentic. Precizez ca aceasta actiune s-a perimat in iunie 2015.
Tot in cursul anului 2015, acesta a intocmit si documentatia cadastrala iar in luna octombrie 2015, acesta a facut o noua cerere de chemare in judecata, tot pentru hotarare care sa tina loc de act autentic, motivand ca atat eu cat si bunicul meu am refuzat intocmirea actului de vanzare - cumparare.
As vrea sa stiu daca pot invoca perimarea dreptului la actiune, cu ce sanse sau ce altceva pot invoca. Daca trebuie sau nu sa-i restitui suma de bani, tinand cont de faptul ca in tot acest timp el a exploatat terenul, eu nebeneficiind de nimic.
Multumesc anticipat.
Reclamantul nu s-a mai prezentat la proces si acesta s-a perimat. In acesta eu am cerut sa se constate nulitatea relativa in intregime, ca urmare a faptului ca bunica mea nu isi exprimase consimtamantul cu privire la aceasta promisiune. Am Hotarare Definitiva de Perimare.
Parerea mea e sa negociati, sa mergeti repede la un avocat cu toate actele si cu cererea de chemare in judecata ca sa nu platiti taxa de timbru si avocatul partii adverse...