avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de Vanzare - Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de Vanzare - Cumparare

Buna Ziua.
In cursul anului 2008, bunicul meu a promis vanzarea unei suprafete de 5 ha teren arabil unei persoane, care se angaja s-a intocmeasca documentatia cadastrala pana la data de 31.12.2009. Tot cu aceasta ocazie, acesta a achitat bunicului meu pretul convenit pentru terenul in cauza. Precizez ca bunicul meu a decedat in cursul anului 2011, iar promitentul-cumparator nu afacut nici un demers pana in cursul anului 2012, cand acesta a deschis actiune in instanta pentru hotarare care sa tina loc de act autentic. Precizez ca aceasta actiune s-a perimat in iunie 2015.
Tot in cursul anului 2015, acesta a intocmit si documentatia cadastrala iar in luna octombrie 2015, acesta a facut o noua cerere de chemare in judecata, tot pentru hotarare care sa tina loc de act autentic, motivand ca atat eu cat si bunicul meu am refuzat intocmirea actului de vanzare - cumparare.
As vrea sa stiu daca pot invoca perimarea dreptului la actiune, cu ce sanse sau ce altceva pot invoca. Daca trebuie sau nu sa-i restitui suma de bani, tinand cont de faptul ca in tot acest timp el a exploatat terenul, eu nebeneficiind de nimic.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
marianpopaconsult, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:19, 27 Noiembrie 2015
Ca a exploatat terenul tine de intelegerea partilor. Nu vad sa puteti invica vreo perimare sau prescriptie, incercati sa negociati.
Am vrut sa spun prescriptie cf. art. 1669 c.ci.
Banuiam... trebuie vazut dosarul vechi, ce s-a intamplat cu el?
Reclamantul nu s-a mai prezentat la proces si acesta s-a perimat. In acesta eu am cerut sa se constate nulitatea relativa in intregime, ca urmare a faptului ca bunica mea nu isi exprimase consimtamantul cu privire la aceasta promisiune. Am Hotarare Definitiva de Perimare.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
marianpopaconsult, utilizator
Parerea mea e sa negociati, sa mergeti repede la un avocat cu toate actele si cu cererea de chemare in judecata ca sa nu platiti taxa de timbru si avocatul partii adverse...

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare leusan leusan In cazul unei promisiuni (nu antecontract)bilaterale de vanzare in conditiile in care in cuprinsul acesteia exista o clauza de dezicere privind restituirea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În decembrie 2015 am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare ... Cezar Dragon Cezar Dragon Bună ziua, În decembrie 2015 am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru un teren agricol extravilan la notar urmând să încheiem contractul ... (vezi toată discuția)
Antecontract v/c pamant SCOTIANU SCOTIANU Am facut o promisiune de vanzare-cumparare (la notar) pentru un teren agricol in anul 2007. Am incasat de la promitentul cumparator o suma de bani, iar ... (vezi toată discuția)