avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de Vanzare - Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de Vanzare - Cumparare

Buna Ziua.
In cursul anului 2008, bunicul meu a promis vanzarea unei suprafete de 5 ha teren arabil unei persoane, care se angaja s-a intocmeasca documentatia cadastrala pana la data de 31.12.2009. Tot cu aceasta ocazie, acesta a achitat bunicului meu pretul convenit pentru terenul in cauza. Precizez ca bunicul meu a decedat in cursul anului 2011, iar promitentul-cumparator nu afacut nici un demers pana in cursul anului 2012, cand acesta a deschis actiune in instanta pentru hotarare care sa tina loc de act autentic. Precizez ca aceasta actiune s-a perimat in iunie 2015.
Tot in cursul anului 2015, acesta a intocmit si documentatia cadastrala iar in luna octombrie 2015, acesta a facut o noua cerere de chemare in judecata, tot pentru hotarare care sa tina loc de act autentic, motivand ca atat eu cat si bunicul meu am refuzat intocmirea actului de vanzare - cumparare.
As vrea sa stiu daca pot invoca perimarea dreptului la actiune, cu ce sanse sau ce altceva pot invoca. Daca trebuie sau nu sa-i restitui suma de bani, tinand cont de faptul ca in tot acest timp el a exploatat terenul, eu nebeneficiind de nimic.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
marianpopaconsult, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:19, 27 Noiembrie 2015
Adica termenul general de prescriptie curge de la data cand i-am cerut terenul inapoi sau de la data cand a refuzat perfectarea contractului de vanzare-cumparare? Pai eu incerc sa-i iau terenul inca din 2011.
Nu stiu de cand curge, nu stiu cum ati incercat, cert e ca depinde si de situatia de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare leusan leusan In cazul unei promisiuni (nu antecontract)bilaterale de vanzare in conditiile in care in cuprinsul acesteia exista o clauza de dezicere privind restituirea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În decembrie 2015 am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare ... Cezar Dragon Cezar Dragon Bună ziua, În decembrie 2015 am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru un teren agricol extravilan la notar urmând să încheiem contractul ... (vezi toată discuția)
Antecontract v/c pamant SCOTIANU SCOTIANU Am facut o promisiune de vanzare-cumparare (la notar) pentru un teren agricol in anul 2007. Am incasat de la promitentul cumparator o suma de bani, iar ... (vezi toată discuția)