avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in weekend

magazin mic, cu program si in weekend. cum procedam ca sa fie totul ok cu orele de munca, cu salariul si tot ce decurge de aici. angajata munceste 8 ore/zi, de luni pana vineri si sambata 4 ore. cum trebuie procedat ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 23 Noiembrie 2015
Nu prea aveti cum sa procedati , intrucat se incalca prevederile legale cu privire la repausul sapatamanal.

Art. 137 C.mun.
(1) Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repausul saptamanal voces voces Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Lucrez in cadrul unei institutii al carei domeniu de activitate se desfasoara si in weekend. Programul de luni pana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vin catre dvs. cu o intrebare legata de urmatoare ... ionelamiron ionelamiron Buna ziua, Vin catre dvs. cu o intrebare legata de urmatoare situatie: Avem nevoie sa angajam o persoana care sa lucreze de Duminica pana Joi (Vineri si ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare EscobarP EscobarP Pentru un program de munca: luni-vineri: 6-14, sambata: 6-17...mi s-a propus: a doua zi libera in cursul saptamanii(ele nefiind consecutive) o data la doua ... (vezi toată discuția)