avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Problema recuperare diploma bacalaureat de la facultate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Problema recuperare diploma bacalaureat de la facultate

Buna ziua,am o problema cu recuperarea diplomei de bacalaureat de la facultate, nu vreau sa va plictisesc asa ca incerc sa fac un rezumat cat mai scurt,asadar am fost student la o facultate din sibiu,m-am inscris la facultate depunand dosarul cu diploma originala ca altfel nu imi acceptau inscrierea,dupa 2 ani a trebui sa plec din tara si nu ammai continuat ultimul an,cand am plecat toate taxele erau platite la zi,m-am intors dupa 2 ani in tara si am primit notificare ca am de plata suma de 2000 ron,am incercat o discutie cu facultatea nu am avut cu cine,m-au dat in judecata pt recuperarea sumei,am castigat,si acum am revenit de curand cu o noua cerere pt eliberarea diplomei,acum m-io conditioneaza de plata a 200 RON,ideea este ca nu vreau sa platesc aceasta suma nu ca nu mi-o permit ci din pricipiu,nici nu le-am solicitat suma de 400 ron care prin sentinta trebuia sa o incasez de la ei,acum dupa ce mi-au dat raspunsul ca trebuie sa platesc aceasta suma pt actul meu personal in conditiile in care prin hotararea instantei practic nu mai avem nici un contract as vrea sa stiu daca pot sa fac plangere penala impotriva lor .Practic sunt santajat sa platesc o suma pentru a mi se elibera actul meu personal.Si daca este posibil sa fac plangerea penala impotriva cui o indrept?pot sa fac plangere impotriva unei institutii sau trebuie impotriva unei persoane din institutie. Nu as vrea sa credeti ca nu am incercat toate demersurile posibile de mediere.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
simiansibiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:28, 26 Noiembrie 2015
Plangere penala in potriva institutiei
Va multumesc mult pentru raspuns.Insa mai am o intrebare ca nu fac toata ziua plangeri penale :) ..fac plangere pentru santaj sau?? ..ma refer la obiectul plangerii..Va multumesc mult o seara buna
acum m-io conditioneaza de plata a 200 RON

v-au raspuns in scris, motivat, ce reprezinta suma ?
Cand faceti plangere , ar trebui sa aveti si dovada solicitarii aceste sume, conteaza si motivul.
nu cred ca e cazul unei plangeri penale , ci a unei actiuni in instanta pe obligatia de a face.
Puteti sa executati silit hotararea pt plata cheltuielilor de judecata- presupun ca sunt, ca sa plateasca si cheltuieli de executare.
Ati putea sa ii notificati in acest sens, poate va dau cei 400 pe cale amiabila. Sper sa nu fi trecut 3 ani de cand aveti hotararea.

Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator
mi-au trimis raspunsul prin email ,practic au scris de mana pe cererea mea toti care aveau atributii in facultate de solutionare a cererii apoi au scanat si mi-au trimis-o prin email,eu pot sa o scot la imprimanta pentru ca se vede clar numarul de inregistrare pe ea absolut tot,nu motiveaza pentru ce trebuie sa platesc 200 ron,doar ca trebuie sa platesc pt eliberarea dosarului,cel mai tare este ca scrie juristul ca a renuntat la dosar (asta pt ca instanta au depus acte false cu semnatura mea si am cerut expertiza asta a fost motivul pentru care au renuntat la proces,oricum pierdeau pe baza contractului pentra ca era incalcat tot de ei),avocata mea ma sfatuit sa fac plangere penala pt ca nu am sa reusesc altfel ca deja este rea credinta din partea lor,dar inainte am vrut sa cer si alte opinii aici.
Nu ma intereseaza suma de 400 de ron,pur si simplu imi vreau diploma de bac este actul meu personal si cat timp cineva imi solicita nejustifica bani pt el fara a avea vreo clauza sau un contract asta nu este santaj?
Solicitați printr-o acțiune în instanță -ORDONANȚĂ PREȘEDINȚIALĂ - obligarea respectivei instituții de a vă returna diploma reținută. Este o acțiune care se rezolvă de urgență , mult mai repede decât o acțiune penală.
Caracterul urgent al acțiunii este dat de faptul că deja s-a judecat și vă puteți pierde postul din străinătate(exemplu)

Alte discuții în legătură

Recuperare diplome bac si licenta de la universitate mircea1482 mircea1482 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea: In perioada 2007-2010 am urmat cursurile unei Universitati din Bucuresti, am absolvit in anul ... (vezi toată discuția)
Penalitati... gaby_popescu gaby_popescu Buna ziua.... Am si nevoie de o informatie,va rog daca puteti sa ma ajutati.. Am fost acum cateva zile sa imi fac fisa de lichidare pentru a putea sa imi ... (vezi toată discuția)
Problema eliberare diploma facultate artifex Aleex123 Aleex123 Buna ziua, Sotia mea a depus acum 3 saptamani o cerere pentru eliberarea diplomei de licenta la facultatea artifex din bucuresti + suma de 200 RON , In ... (vezi toată discuția)