Buna ziua,am o problema cu recuperarea diplomei de bacalaureat de la facultate, nu vreau sa va plictisesc asa ca incerc sa fac un rezumat cat mai scurt,asadar am fost student la o facultate din sibiu,m-am inscris la facultate depunand dosarul cu diploma originala ca altfel nu imi acceptau inscrierea,dupa 2 ani a trebui sa plec din tara si nu ammai continuat ultimul an,cand am plecat toate taxele erau platite la zi,m-am intors dupa 2 ani in tara si am primit notificare ca am de plata suma de 2000 ron,am incercat o discutie cu facultatea nu am avut cu cine,m-au dat in judecata pt recuperarea sumei,am castigat,si acum am revenit de curand cu o noua cerere pt eliberarea diplomei,acum m-io conditioneaza de plata a 200 RON,ideea este ca nu vreau sa platesc aceasta suma nu ca nu mi-o permit ci din pricipiu,nici nu le-am solicitat suma de 400 ron care prin sentinta trebuia sa o incasez de la ei,acum dupa ce mi-au dat raspunsul ca trebuie sa platesc aceasta suma pt actul meu personal in conditiile in care prin hotararea instantei practic nu mai avem nici un contract as vrea sa stiu daca pot sa fac plangere penala impotriva lor .Practic sunt santajat sa platesc o suma pentru a mi se elibera actul meu personal.Si daca este posibil sa fac plangerea penala impotriva cui o indrept?pot sa fac plangere impotriva unei institutii sau trebuie impotriva unei persoane din institutie. Nu as vrea sa credeti ca nu am incercat toate demersurile posibile de mediere.
Dacă datorați banii și va emite chitanță nu e nimic ilegal.
Dacă va cer bani poate fi vorba de infracțiune de corupție. Încercați la DNA deoarece ei cam știu tot...si va pot informa...
Dacă va emite chitanță pentru bani este legal.
Penalitati...
gaby_popescu
Buna ziua....
Am si nevoie de o informatie,va rog daca puteti sa ma ajutati..
Am fost acum cateva zile sa imi fac fisa de lichidare pentru a putea sa imi ... (vezi toată discuția)