Bun gasit!
Postul meu s-a restructurat. S-a dat o hartie din partea conducerii catre toata lumea, printre care si eu. Nu am semnat nimic cum ca am luat la cunostinta, ci doar am citit. Mi s-a propus o noua pozitie, mai proasta si pe bani mai putini.
Va cer sfatul, caci nu stiu ce ar trebui facut. Trebuie sa accept, ca altfel nu se poate? Daca nu accept se considera acea decizie ca si preaviz? Daca nu accept mai beneficiez de somaj?
Este legal ce au facut ei?
Multumesc!
1. Daca vi s-a propus un alt post inseamna ca postul initial a fost desfiintat.
2. Discutati cu angajatorul si ii spuneti ca nu acceptati noul post si ca preferati o concediere cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea primi indemnizatie de somaj.
3. In cazul concedierii, cum v-am spus mai sus, vi se va da un preaviz de 20 de zile lucratoare.
4. Puteti semna de luare la cunostinta pe hartia data de angajator, asta nu inseamna ca si acceptati ce scrie acolo. Pentru asta trebuie sa va dea un act aditional la contractul individual de munca prin care se modifica functia si salariul.
Anulare preaviz
pityu79
Prietena mea in data de 06.01.2010 a primit preaviz cu 20 zile de la angajator cu art. 65/1 din Codul Muncii. Nu am inteles de ce cu 20 de zile pentru ca in ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post
twinkle23
Buna ziua,
Poate sa-mi spuna cineva unde gasesc motivele legale pentru care se pot desfiinta posturile de munca si care este procedura corecta pentru ... (vezi toată discuția)