avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta neexprimarea optiunii succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta neexprimarea optiunii succesorale

Speta e urmatoarea : am ingrijit pe cineva ,o ruda ce nu putea semna documente din motiv ca era bolnava psihic,dupa deces doi mostenitori au renuntat la mostenire la notar,ceilalti trei nu ,insa nici nu au facut declaratii de acceptare ori sa-si eprime tacit sau in scris optiunea succesorala.
Intrebarea e actiunea judecatoreasca va fi indreptata doar impotriva celor 3 ?
Cel mai recent răspuns: cristimar , utilizator 07:26, 26 Noiembrie 2015
Am acceptat in termen, am desfasurat procedura prealabila ,chiar si plata datoriilor ,impozite cheltuieli de intretinere reparatiii,nu a cerut nimeni inventarierea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mac6 mac6 Sunt instiintat dupa aproape sapte ani de decesul unei rude.Este o fapta care pedepsibila aceasta lipsa de diligenta a celorlati mostenitori care nu au anuntat ... (vezi toată discuția)
Succesiune- acte de acceptare tacita? logicus logicus Imi cer scuze pentru eventuala repetitie: cheltuielile de inmormantare (facturi/ajutorul de deces ridicat de la Casa de Pensii) se considera acceptare tacita ? ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren de catre un co-indivizar cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda un teren. Acea persoana era co-proprietar pe teren impreuna cu sotia sa, care a decedat. ... (vezi toată discuția)