avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenda auto din 2004
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenda auto din 2004

Buna ziua. Am avut de platit in 2004 o amenda pentru depasire limita de viteza. La momentul respectiv am platit 50% din cuantum in termenul prevazut de lege si au trecut cativa ani. Prin 2009 m-am trezit ca apare respectiva amenda ca neplatita in declaratia de impunere pentru impozite si taxe locale. Intre timp m-am mutat si am ratacit dovada platii, dar nu m-am mai preocupat de aceasta, recunosc. Acum am primit o notificare de la directia de impozite si taxe locale ca figurez cu amenda si daca n-o platesc nu imi voi mai putea plati taxele locale anul viitor. Intrebarea mea este : dupa 11 ani, chiar presupunând ca nu as fi platit, suma nu s-ar prescrie ? Iar deoarece totusi am platit-o, nu ar mai putea figura undeva, la politie, aceasta plata (am nr.procesului verbal) ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Miki I , utilizator 16:18, 7 Decembrie 2015
Daca dv nu mai detineti copie dupa chitanta/documentul de plata amenda,solicitati oficial emitentului PV sa va elibereze document justificativ pentru dovedirea achitarii in termen legal a jumatate din cuantumul amenzii aplicate
Documentul respectiv in copie il depuneti la serviciul debite in urmarire de la administratia fiscala care a emis notificarea
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie tatus tatus In luna oct.2012 pe pe drumul european E85 am depasit viteza regulamentara si un echipaj de politie mi-a intomit pv si m-a amendat. A doua zi am platit amenda ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv fara pv alex-anghel alex-anghel Buna ziua, Situatia este urmatoarea: -Pe data de 7 februarie am fost amendat ca nu am purtat centura de siguranta. -Am refuzat sa semnez PV-ul . -A ... (vezi toată discuția)
Buna seara, în anul 2016 am primit somatie de la directia mobilitate ... doinaranca doinaranca Buna seara, în anul 2016 am primit Somatie de la Directia Mobilitate Urbana - Sector 4 pentru plata unei amenzi de circulatie de 130 RON, pe care am ... (vezi toată discuția)