Buna ziua. Am avut de platit in 2004 o amenda pentru depasire limita de viteza. La momentul respectiv am platit 50% din cuantum in termenul prevazut de lege si au trecut cativa ani. Prin 2009 m-am trezit ca apare respectiva amenda ca neplatita in declaratia de impunere pentru impozite si taxe locale. Intre timp m-am mutat si am ratacit dovada platii, dar nu m-am mai preocupat de aceasta, recunosc. Acum am primit o notificare de la directia de impozite si taxe locale ca figurez cu amenda si daca n-o platesc nu imi voi mai putea plati taxele locale anul viitor. Intrebarea mea este : dupa 11 ani, chiar presupunând ca nu as fi platit, suma nu s-ar prescrie ? Iar deoarece totusi am platit-o, nu ar mai putea figura undeva, la politie, aceasta plata (am nr.procesului verbal) ? Va multumesc.
Daca dv nu mai detineti copie dupa chitanta/documentul de plata amenda,solicitati oficial emitentului PV sa va elibereze document justificativ pentru dovedirea achitarii in termen legal a jumatate din cuantumul amenzii aplicate
Documentul respectiv in copie il depuneti la serviciul debite in urmarire de la administratia fiscala care a emis notificarea
Amenda circulatie
tatus
In luna oct.2012 pe pe drumul european E85 am depasit viteza regulamentara si un echipaj de politie mi-a intomit pv si m-a amendat. A doua zi am platit amenda ... (vezi toată discuția)