avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs

Buna ziua,
Am o mare rugaminte la dvs: Instanta de fond mi-a respins un capat de cerere care suna asa:" Sa se calculeze in conformitate cu OMFP nr. 2329/2001 listele lunare de plata , respectand legislatia in vigoare si tinand cont de HG 1368/2003 pe perioada Ianuarie 2005 - 1.11.2007" , motivand ca OMFP nr. 2329/2001 a fost abrogat prin ordinul 1969/2007 si nu poate obliga paratul sa aplice un ordin care nu mai este in vigoare.
Vreau sa fac recurs si va intreb daca motivele mele sunt corecte:
1. La data formularii actiunii ( Noiembrie 2007) OMFP 2329/2001 era in vigoare el fiind abrogat la 1 ianuarie 2008 ( data intrarii in vigoare a Ordinului 1969/2007) , perioada ceruta fiind anterioara intrarii in vigoare a noului ordin fiind vorba explicit de Ianuarie 2005-Noiembrie 2007.
2. Capatul de cerere specifica de asemenea " respectand legislatia in vigoare " deci instanta trebuia sa admita acest capat de cerere urmarind intraga cerinta nu numai partea cu ordinul abrogat.
3. Conform principiului " tempus regit actum" legea veche se aplica situatiilor juridice ivite inainte de abrogarea ei.

Daca nu sunt corecte ce altceva ma sfatuiti?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 22:24, 27 Iulie 2009
asa este .
ordinul 1969 /2007 privind aprobarea reglemntarilor contabile persoane juridice fara scop patrimonial , s-a publicat in Monitorul Oficial 846/10.12.2007, dar a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2008 .
va sfatuiesc sa faceti recurs , aveti un motiv intemeiat, avand in vedere faptul ca, la data introducerii actiunii in instanta , cererea dvs a fost redactata in virtutea unui ordin ce era in vigoare la acea data .
Va nultumesc!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca pentru perioada de concediu pt.ingrijire copil inainte de legea 7/2007 mihaela_gogosoiu mihaela_gogosoiu va rog raspundeti-mi si mie la intrebarea: daca am fost in concediu de ingrijire copil in perioada 01.08.2008-01.08.2007, sporul pt. vechimea in munca nu mi se ... (vezi toată discuția)
Motiv de recurs otto2007 otto2007 Buna ziua, Va rog sa ma \"luminati\": 1. Este un motiv de recurs declarat impotriva unei sentinte in care instanta de fond respinge un capat de cerere ... (vezi toată discuția)
Recurs otto2007 otto2007 Buna ziua, Instanta de fond a respins actiunea care cuprindea 4 caoete de cerere : 1. Sa se restituie sumele incasate fara justificare legala pentru care ... (vezi toată discuția)