Buna ziua,
Am o mare rugaminte la dvs: Instanta de fond mi-a respins un capat de cerere care suna asa:" Sa se calculeze in conformitate cu OMFP nr. 2329/2001 listele lunare de plata , respectand legislatia in vigoare si tinand cont de HG 1368/2003 pe perioada Ianuarie 2005 - 1.11.2007" , motivand ca OMFP nr. 2329/2001 a fost abrogat prin ordinul 1969/2007 si nu poate obliga paratul sa aplice un ordin care nu mai este in vigoare.
Vreau sa fac recurs si va intreb daca motivele mele sunt corecte:
1. La data formularii actiunii ( Noiembrie 2007) OMFP 2329/2001 era in vigoare el fiind abrogat la 1 ianuarie 2008 ( data intrarii in vigoare a Ordinului 1969/2007) , perioada ceruta fiind anterioara intrarii in vigoare a noului ordin fiind vorba explicit de Ianuarie 2005-Noiembrie 2007.
2. Capatul de cerere specifica de asemenea " respectand legislatia in vigoare " deci instanta trebuia sa admita acest capat de cerere urmarind intraga cerinta nu numai partea cu ordinul abrogat.
3. Conform principiului " tempus regit actum" legea veche se aplica situatiilor juridice ivite inainte de abrogarea ei.
Daca nu sunt corecte ce altceva ma sfatuiti?
Va multumesc
asa este .
ordinul 1969 /2007 privind aprobarea reglemntarilor contabile persoane juridice fara scop patrimonial , s-a publicat in Monitorul Oficial 846/10.12.2007, dar a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2008 .
va sfatuiesc sa faceti recurs , aveti un motiv intemeiat, avand in vedere faptul ca, la data introducerii actiunii in instanta , cererea dvs a fost redactata in virtutea unui ordin ce era in vigoare la acea data .
Motiv de recurs
otto2007
Buna ziua,
Va rog sa ma \"luminati\":
1. Este un motiv de recurs declarat impotriva unei sentinte in care instanta de fond respinge un capat de cerere ... (vezi toată discuția)
Recurs
otto2007
Buna ziua,
Instanta de fond a respins actiunea care cuprindea 4 caoete de cerere :
1. Sa se restituie sumele incasate fara justificare legala pentru care ... (vezi toată discuția)