avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inchidere cont cu poprire deschis la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inchidere cont cu poprire deschis la banca

Buna ziua,

Ajutati-ma va rog si pe mine cu articole din lege care imi permit solicitarea inchiderii contului personal deschis la o banca comerciala din Romania. Mentionez ca acest cont este deschis din 2006, poprirea este instituita in acest an, mi-au intrat niste diferente salariale in cont si banca a retinut si virat catre poprire 1/2 din aceste sume in loc de 1/3. Am facut solicitarea de inchidere cont si banca m-a refuzat pe motivul ca nu se poate inchide un cont poprit.
Pentru acest cont se achita o taxa lunara.
Adica una este sumele din contul bancar si alta este contul. Banca nu poate refuza inchiderea contului dar poate si este obligata sa retina sumele din cont.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am primit si refuzul in urma notificarii trimise. Astept raspunsul de la ANPC si o sa merg la Judecatorie. M-am saturat de Banci care stiu doar sa te fure din buzunar.
Ne puteți spune cum și-au motivat răspunsul? Banca unde doriți închiderea contului e aceeași cu banca unde aveți datorie la credit? Sau aveți doar cont acolo?
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Vine prin posta raspunsul, e trimis din 27.11 si o sa va tin la curent. La banca respectiva am doar cont, poprirea nu este din cauza unui credit si este depusa opozitie la executare.
Banca mi-a retinut si a virat catre executor 1/2 din salariu-deci eu vreau sa inchid contul pe motiv de abuz din partea lor. E o problema un pic mai complicata cu executarea respectiva, sunt intr-o zona unde avocatii cu care am discutat nu au experienta in asa ceva si incerc sa ma descurc cum pot din pacate.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Anais84, utilizator
În notificarea pe care v-am trimis-o există toate argumentele juridice pentru închiderea contului. dacă au refuzat, vor avea probleme cu ANPC-ul.

Alte discuții în legătură

Intrebare despre executor sagitarius_snc sagitarius_snc Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am la firma poprire pe conturi ptr o datorie pe care urma sa o esalonez cu o executorul, dar a bagat poprirea inainte. Nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un cont de salariu deschis la banca ing pe care ... anoctav anoctav Buna ziua. Am un cont de salariu deschis la banca ING pe care vreau sa il inchid datorita faptului ca m-am mutat la alta banca asta din cauza faptului ca mi se ... (vezi toată discuția)
Poprire facuta de executor craft craft Am o nelamurire referitoare la poprirea unui cont facuta de un executor judecatoresc. Cu alte cuvinte am avut un cec de la un client pt care am primit ... (vezi toată discuția)