avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare suma furata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare suma furata

Buna ziua,

Anul trecut mi-au intrat hotii in casa si mi-au furat o suma de bani. Am dat declaratie la Politie, m-am constituit parte civila. Politia i-a prins pe baza amprentelor si s-a ajuns la proces penal. Am primit citatie, cu mentiunea ca trebuie sa demonstrez paguba.
Am facut precizari scrise in dosar, prin care am cerut sa fiu despagubita, dar fiindca trecusera mai bine de 6 luni, nu am mai stiut exact suma si am cerut o suma mai mica decat cea furata.
Dupa ce am depus hartia, la unul din termene am dat declaratie in fata judecatorului. Acolo am specificat ca nu mai stiu exact suma reala si ca solicit sa mi se restituie suma mentionata in declaratia data la Politie, imediat dupa comiterea furtului.
Am crezut ca lucrurile s-au lamurit, dar acum 2-3 saptamani mi-a venit sentinta, in care mi se acorda ca despagubire suma cea mica, cea din precizarile scrise depuse de mine la dosar.
Azi am primit o noua citatie, de la Curtea de Apel. Hotii au facut probabil recurs si eu sunt intimata.

1. La recurs, pot depune precizari, cu solicitarea de a mi se acorda suma reala furata? Inscrisurile depuse de mine la prima instanta arata ca aveam la acel moment in casa acei bani.

2. Aparator din oficiu primesc tot hotii? sau eu, ca intimata, am dreptul la avocat din oficiu?

3. Hotii sunt tigani, doi dintre ei minori si un adult. Cum pot eu sa recuperez despagubirile acordate de prima instanta? Daca adultul nu are nici un fel de proprietati si nu lucreaza, ce se poate executa silit? Are rost sa ma adresez unui executor? Banuiesc ca trebuie sa il platesc, indiferent daca imi recupereaza sau nu suma acordata de Judecatorie.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:27, 25 Noiembrie 2015
1.Trebuie sa precizat i suma reala, cea din care v-ati constituit parte civila, daca dvs.nu mai stiti cine sa stie mai bine?
2.Inculpatii primesc avocat din oficiu daca,indeplinesc conditiile legale, dvs.nu
3.Daca adultul nu are proprietati si nici venituri,nu aveti ce executa.
Daca autorii nu au bunuri in evidenta,dv chiar daca beneficiati de hotarare judecatoreasca definitiva favorabila,concret ,nu puteti recupera prejudiciul
Daca aveti cunostiinta ca autorii nu sunt solvabili,nu se justifica sa realizati suplimentar prejudiciu aferent onorariu executor-care nu se poate recupera de la debitori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimat - parte vatamata daniel_e36 daniel_e36 Revin cu acest subiect. Acum 2 luni am primit 1 citatie ca intimat-parte vatamata si nu m-am dus iar azi am primit inca una pentru iulie. Ce imi recomandati? ... (vezi toată discuția)
Despagubire morala. AlexStefan AlexStefan Am si eu o problema. In martie (pe 13 :)) ) mi,a fost furat telefonul, am alergat hotii, i,am prins si am fost la politie sa dau declaratii... Dupa ceva ... (vezi toată discuția)
Recurs - solutie de amanare pentru lipsa de procedura alinabuzaianu alinabuzaianu Buna ziua, Am un dosar (contestatie decizie de concediere) aflat in faza de recurs la Curtea de Apel Ploiesti. Dupa sentinta data de instanta de fond ... (vezi toată discuția)