avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma desfiaza
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma desfiaza

daca parinti adoptivi ma desfiaza eu cu ce drepturi raman si in ce conditii ma poate desfia,precizand ca am varsta de 24 ani?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 08:43, 23 Iulie 2009
Adopţia se poate desface sau anula în cazurile strict prevazute de lege.
Vezi art. 54 la 60 din Legea nr. 273/2004 prvind regimul juridic al adopţiei B-)
Din cate stiu eu, nu poti sa fii "desfiat" pur si simplu.Numai in anumite circumstante, o adoptie poate fi nula, de regula astea sunt doar vorbe aruncate la intamplare.
Capitolul VI - Incetarea adoptiei

Art. 54
Adoptia inceteaza prin desfacere sau ca urmare a declararii nulitatii acesteia.

Art. 55
Adoptia se desface in cazul prevazut la art. 7 alin. (3) lit. a).

Art. 56
(1) Adoptia este nula, daca a fost incheiata in alt scop decat cel al ocrotirii interesului superior al copilului sau cu incalcarea oricaror conditii de fond sau de forma prevazute de lege.
(2) Cu toate acestea, instanta va putea respinge cererea de declarare a nulitatii adoptiei, daca va constata ca mentinerea adoptiei este in interesul celui adoptat.

Art. 57
Actiunea in declararea nulitatii adoptiei apartine oricarei persoane interesate. Dupa dobandirea de catre adoptat a capacitatii depline de exercitiu, actiunea apartine numai acestuia.

Art. 58
(1) Cauzele privind declararea nulitatii adoptiei se judeca cu citarea:
a) adoptatorului sau, dupa caz, a familiei adoptatoare;
b) adoptatului care a dobandit capacitate deplina de exercitiu;
c) directiei in a carei raza teritoriala se afla domiciliul copilului sau, in cazul adoptiilor internationale, a Oficiului.
(2) Copilul care a implinit varsta de 10 ani va fi intotdeauna ascultat.

Art. 59
(1) In situatia incetarii adoptiei ca urmare a declararii nulitatii acesteia, adoptatul redobandeste numele de familie avut inainte de incuviintarea adoptiei.
(2) Parintii firesti ai copilului redobandesc drepturile si indatoririle parintesti daca instanta nu decide instituirea tutelei sau a altor masuri de protectie speciala a copilului, in conditiile legii.

Art. 60
Hotararile judecatoresti privitoare la nulitatea adoptiei, ramase irevocabile, se comunica Oficiului de catre directie, in vederea efectuarii mentiunilor necesare in Registrul national pentru adoptii.
B-)
Eu sunt convins ca daca ai un copil adoptat care odata devenit major te rupe in bataie zilnic si se comporta degradant cu tine orice instanta va admite anularea adoptiei si repunerea in situatia anterioara!
MIHAI GRIGORE a scris:

Eu sunt convins ca daca ai un copil adoptat care odata devenit major te rupe in bataie zilnic si se comporta degradant cu tine orice instanta va admite anularea adoptiei si repunerea in situatia anterioara!

Eu aş merge cu convingerea chiar mai departe: e destul să te rupă şi una dată pe săptămînă :yeah:

Iar glumesc. Amar. Pentru că se mai întîmplă şi aşa...

:bow:
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfierea unui copil infiat dupa casatorie claudettes claudettes se poate desfia un copil infiat dupa casatoria intre doua persoane? (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul inapoi ContSters224292 ContSters224292 buna seara acum 4 ani am nascut si am dat copilul spre adoptie ,intai el a trecut in certificat ca tata si dupa doi ani a adoptat si mama acum este legal al ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire al copilului desfiat anely_gy anely_gy Ce drept la mostenire are un copil infiat caruia ii moare unul dintre parinti, iar la circa un an de zile parintele supravietuitor il desfiaza? Precizez ca nu ... (vezi toată discuția)