avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calomnie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Calomnie

Sunt persoana publica, membru fondator al unui partid, fost inspector de banca, patron al unei firme de constructii, am candidat si pot candida pentru anumite functii publice. Sunt acuzat de 2 ani, de rude apropriate ca sunt un raufacator, denigrindu-ma in forma continuata la multa lume din sat ( satul natal ), cu scop vadit, de a numai avea nici un viitor in societate si a justifica incalcarea unor intelegeri cu ei, privind mostenirea unor mari suprafete de pamant, provenite de la autorii nostrii. Nu am documente scrise dar am martori. Intrebare : Pot sa le intentez proces pentru calomnie sau pentru ce ? Multumesc !

Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 10:08, 26 Noiembrie 2015
Infractiunea de calomnie nu mai este incriminata in actualul cod penal puteti formula o actiune in civil pt ofensa adusa personalitatii si onoarei dvs solicitand si daune morale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie flodin47 flodin47 Santem doi mostenitori si datorita neintelegeri am introdus actiunea de partaj succesoral.Cand sora mea a auzit de aceasta actiune a inceput prin sat sa ma ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie coryzalia coryzalia As vrea sa stiu daca aceste delicte au fost reintroduse in Noul Cod penal din 2015. (vezi toată discuția)
Poate fi acuzat de calomnie? pauleo pauleo buna ziua, fostul concubin de care sunt despartita si cu care am 2 copii incredintati mie prin hotarare judecatoreasca imi trimite in permanenta mail-uri in ... (vezi toată discuția)